tuinfeest

Welke auto's worden het meest gestolen? Top 5 van 2023!

Gepubliceerd op 07-08-2023
15810 keer gelezen

Je stapt de deur uit om naar je werk te gaan en dan... kom je erachter dat je auto spoorloos is. Het is dé grote nachtmerrie van autobezitters. Welke auto's werden er in 2023 het meest gestolen in Nederland? Bekijk de hele top 5!

Waar worden de meeste auto's gestolen?

Woon je in één van onze grote steden? Dan is het extra oppassen geblazen! In Den Haag, Rotterdam en vooral in Amsterdam worden de meeste auto’s gestolen. Vooral in het aantal diefstallen van elektrische en hybride voertuigen zien we een forse stijging. Dit jaar (2023) zijn er 27% meer auto’s gestolen dan in dezelfde periode vorig jaar. Dit heeft uiteraard te maken met de stijgende populariteit van elektrische auto’s. 

 

Top 5 meest gestolen auto’s 2023

In de eerste helft van 2023 werden in totaal 2.917 personenauto's gestolen volgens het Landelijk Informatiecentrum Voertuigcriminaliteit (LIV). We tellen de 5 meest gestolen automerken voor je af met het aantal diefstallen en het risico op diefstal:

 

Stuur van de meest gestolen auto Toyota

 

5. Mercedes-Benz: 157 x (1 op 2.517)


4. Ford: 158 x (1 op 3.809)


3. Peugeot: 193 x (1 op 3.392)


2. Volkswagen: 382 x (1 op 2.913)


1. Toyota: 560 x (1 op 1.188)

 

Het meest gestolen automerk is... Toyota

Van het Japanse automerk Toyota werden in de eerste helft van 2023 veruit de meeste auto's gestolen in Nederland. De meest gestolen modellen? De Toyota RAV4 (316 x) en de Toyota C-HR (124 x). Bekijk hier de lijst met de 10 meest gestolen automodellen.

 

Auto icoon

Onze autopremie 20% voordeliger?

Autodiefstal door keyless entry

Steeds meer automodellen hebben keyless entry. Dit is één van de oorzaken waardoor het aantal autodiefstallen is gestegen. Het signaal van deze sleutel is bij sommige modellen namelijk makkelijk te hacken. Lees hier hoe je autodiefstal door keyless entry kunt voorkomen.

 

Wist je dit al?

 

  • Voornamelijk auto’s tussen de 2 en 4 jaar worden het meeste gestolen.
  • Meer dan de helft van de auto’s wordt weer teruggevonden nadat ze zijn gestolen (58%).
  • Alléén met een WA + Beperkt Casco of Allrisk autoverzekering is autodiefstal verzekerd.

 

Hoe voorkom je autodiefstal? 

Staat jouw auto in deze top 5 meest gestolen auto's? Of valt jouw auto in een hoge risicoklasse volgens autodiefstalcheck.nl? Dan wil je er natuurlijk alles aan doen om diefstal te voorkomen. Kostbare spullen uit het zicht, auto op slot: logisch. Maar met deze tips verklein je de kans op autodiefstal écht.  
 

Benieuwd naar onze voordelige autopremie?

Promovendum biedt een zeer voordelige autoverzekering voor hoger opgeleiden. En als je nu overstapt naar Promovendum krijg je 20% korting op je huidige autopremie! Bekijk de voorwaarden voor meer informatie. 

Onze autopremie 20% lager? 

Nooit meer iets missen?

Ontvang per e-mail het laatste nieuws, handige tips, voordelen, acties en meer!
 

Contact

Chat Bel Mail