Wat zit er in een kraampakket? Bekijk de inhoud!


Zwanger? Dan heeft u een kraampakket nodig. Benieuwd wat er allemaal in een kraampakket zit en hoe u het kraampakket kan aanvragen? Lees het in 2 minuten.

kraampakket inhoud

Wat is een kraampakket?

Een kraampakket bestaat uit allerlei hulpmiddelen die u voor, tijdens en na de bevalling nodig zult hebben. U kunt de inhoud natuurlijk los in huis halen of gemakkelijk een kraampakket aanvragen. Het is soms mogelijk om via uw zorgverzekering het kraampakket gratis te krijgen.

Wat zit er in een kraampakket?

1. Matrasbeschermers

Beschermt het matras bij het eventueel breken van de vliezen.

2. Kraammatras

Een extra dikke matrasbeschermer die gebruikt wordt tijdens de bevalling.

3. Onderleggers

Onderleggers voor verzorging van de moeder in de eerste dagen na de bevalling.

4. Desinfecterende zeep of handgel

Handgel om handen te desinfecteren van iedereen die vlak na de bevalling in de buurt van de baby is.

5. Flesje alcohol ter ontsmetting

Ontsmettingsmiddel voor wonden, of bijvoorbeeld de thermometer waarmee de temperatuur van uw baby in de eerste dagen wordt gemeten.

6. Gaaskompressen

Voor de verzorging van eventuele wondjes. Ook wordt het stompje van de navelstreng van de baby hiermee afgedekt.

7. Steriel verpakte navelklem

Deze wordt gebruikt om de navelstreng van uw kindje vlak na de geboorte af te klemmen, zodat deze er na een paar dagen vanzelf af valt.

8. Kraamverband

Verzorging voor de moeder in de eerste periode na de bevalling.

9. Tape of hechtpleisters

Wordt gebruikt door de verloskundige om moeder en baby te verzorgen.

Kraampakket bij thuisbevalling verplicht

Wilt u thuis bevallen? Dan bent u verplicht om de inhoud van het kraampakket in huis te halen. Zo weet u zeker dat u de noodzakelijke hulpmiddelen voor de bevalling in huis hebt.

Kraampakket nodig bij ziekenhuisbevalling?

Gaat u in het ziekenhuis bevallen? Ook dan is het belangrijk om een kraampakket in huis te hebben, voor de zekerheid. Dan heeft u voor de bevalling en erna de juiste verzorgingsmiddelen. Wat zit er in het kraampakket wat u nodig heeft voor een ziekenhuisbevalling? In elk geval kraamverband, matrasbeschermers, onderleggers, alcohol, desinfecterende handzeep en verbandwatten.

Inhoud kraampakket in basisverzekering?

Helaas wordt de inhoud van het kraampakket niet vergoed via de basisverzekering. Zelf een kraampakket aanschaffen? Dat kan bij drogisterijen of webshops. U kunt het kraampakket natuurlijk ook zelf samenstellen door de inhoud los te kopen.

Gezinsuitbreiding in 2020?

Kies voor een passende zorgverzekering bij Promovendum. Wij bieden ook voor 2020 uitgebreide vergoedingen voor zwangerschap, bevallen en kraamzorg. Bereken uw premie in 1 minuut. Wij verzorgen gratis uw overstap.