Wat te doen tegen fruitvliegjes?


Kleine vliegjes. Bij de geringste temperatuurstijging wemelt het ervan. Overal! En dan met name in de keuken. Wordt u er ook niet goed van? Weet wat te doen tegen fruitvliegjes! Hieronder 5 simpele tips om fruitvliegjes te bestrijden.

wat te doen tegen fruitvliegjes?

5 x fruitvliegjes bestrijden

1. Ontdek de bron

Die fruitvliegjes komen niet zomaar ‘aanwaaien’. Iets in uw keuken vormt een broedplek voor fruitvliegjes. Fruitvliegjes bestrijden? Dan moet u eerst de oorzaak ontdekken. Ga na of het volgende zich in uw keuken bevindt: overrijp of beschimmeld fruit, een restje wijn of vruchtensap in een glas, gebruikte theezakjes of koffiepads, vergane bloemen, vuile afwas, etensresten in het wasbakputje of vochtig potgrond. Bron gevonden? Weg ermee!

2. Een bakje met azijn

Wat u kunt doen tegen fruitvliegjes? Een bakje water neerzetten met een klein beetje azijn erin! Daar zijn fruitvliegjes absoluut geen fan van. Opgelost! Ook een goed bestrijdingsmiddel: een fles wijn met nog een bodempje wijn erin. Fruitvliegjes zijn er dol op en blijven in de fles!

3. Fruitvliegjes vanger

Fruitvliegjes in de val lokken? Leg een plastic zak neer met fruitschillen erin. Zijn ze erin ‘gekropen’? Zakje dicht en weg ermee! Een nog beter middel tegen fruitvliegjes is de fruitvliegjes vanger. Pak een bakje en dek deze af met plastic folie. Prik met een satéprikkertje een klein gaatje in de folie. Zo kunnen de fruitvliegjes erin, maar niet meer eruit!

4. Basilicum en knoflook

Geuren! Daar komen fruitvliegjes voornamelijk op af. En dat is tegelijkertijd hét middel om ze te bestrijden. Leg een paar verse basilicumblaadjes in de keuken en fruitvliegjes verdwijnen binnen een dag. Wat ook helpt tegen fruitvliegjes: tussen uw fruit wat kruidnagel of knoflook leggen. Maakt u de keuken schoon met een ‘citroen schoonmaakmiddel’? Afrader! Dat werkt als een magneet voor fruitvliegjes. Gebruik een middel met een andere, sterke geur.

5. Ventilator

Kampt u met een ‘fruitvliegjes plaag’? Dan is het belangrijk dat u een goede luchtstroom heeft in uw huis. Wat te doen? Zet 2 ramen tegenover elkaar open of plaats een ventilator op de fruitschaal. Daar kunnen de fruitvliegjes niet tegenop boksen.

Last van fruitvliegjes in de container? Maak uw GFT-container schoon, nadat deze geleegd is. Dat kan gewoon met water. Anders blijven de eitjes van fruitvliegjes leven. Hallo nieuwe fruitvliegjesfamilies? Dacht het niet! Ook belangrijk: de inhoud van uw container zo droog mogelijk houden. Zet het deksel op een kier, dan droogt de inhoud sneller.

Promovendum biedt voordelige verzekeringen.
Benieuwd naar onze lage premies? Klik hier.