tuinfeest

Wat te doen tegen fruitvliegjes?

Gepubliceerd op 27-05-2015
3363 keer gelezen

Kleine vliegjes. Bij de geringste temperatuurstijging wemelt het ervan. Overal! En dan met name in de keuken. Word je er ook niet goed van?  Weet wat te doen tegen fruitvliegjes! Hieronder 5 simpele tips om fruitvliegjes te bestrijden.

5 x fruitvliegjes bestrijden

 

1. Ontdek de bron

Die fruitvliegjes komen niet zomaar ‘aanwaaien’. Iets in je keuken vormt een broedplek voor fruitvliegjes. Fruitvliegjes bestrijden? Dan moet je eerst de oorzaak ontdekken. Ga na of het volgende zich in je keuken bevindt: overrijp of beschimmeld fruit, een restje wijn of vruchtensap in een glas, gebruikte theezakjes of koffiepads, vergane bloemen, vuile afwas, etensresten in het wasbakputje of vochtig potgrond. Bron gevonden? Weg ermee!

 

2. Een bakje met azijn

Wat je kunt doen tegen fruitvliegjes? Een bakje water neerzetten met een klein beetje azijn erin! Daar zijn fruitvliegjes absoluut geen fan van. Opgelost! Ook een goed bestrijdingsmiddel: een fles wijn met nog een bodempje wijn erin. Fruitvliegjes zijn er dol op en blijven in de fles!

 

wat te doen tegen fruitvliegjes

 

3. Fruitvliegjes vanger

Fruitvliegjes in de val lokken? Leg een plastic zak neer met fruitschillen erin. Zijn ze erin ‘gekropen’? Zakje dicht en weg ermee! Een nog beter middel tegen fruitvliegjes is de fruitvliegjes vanger. Pak een bakje en dek deze af met plastic folie. Prik met een satéprikkertje een klein gaatje in de folie. Zo kunnen de fruitvliegjes erin, maar niet meer eruit!

 

4. Basilicum en knoflook

Geuren! Daar komen fruitvliegjes voornamelijk op af. En dat is tegelijkertijd hét middel om ze te bestrijden. Leg een paar verse basilicumblaadjes in de keuken en fruitvliegjes verdwijnen binnen een dag. Wat ook helpt tegen fruitvliegjes: tussen je fruit wat kruidnagel of knoflook leggen. Maak je de keuken schoon met een ‘citroen schoonmaakmiddel’? Afrader! Dat werkt als een magneet voor fruitvliegjes. Gebruik een middel met een andere, sterke geur.

 

5. Ventilator

Kamp je met een ‘fruitvliegjes plaag’? Dan is het belangrijk dat je een goede luchtstroom hebt in je huis. Wat te doen? Zet 2 ramen tegenover elkaar open of plaats een ventilator op de fruitschaal. Daar kunnen de fruitvliegjes niet tegenop boksen.

 

Last van fruitvliegjes in de container? Maak je GFT-container schoon, nadat deze geleegd is. Dat kan gewoon met water. Anders blijven de eitjes van fruitvliegjes leven. Hallo nieuwe fruitvliegjesfamilies? Dacht het niet! Ook belangrijk: de inhoud van je container zo droog mogelijk houden. Zet het deksel op een kier, dan droogt de inhoud sneller.

Meer lezen? Schrijf je in!

Ontvang per e-mail het laatste nieuws, handige tips, voordelen, acties en meer!
 

Contact

Chat Bel Mail