Vignet Hongarije 2020 kopen: waar moet u tol betalen?


Gaat u binnenkort op autovakantie naar Hongarije? Of rijdt u er doorheen naar een andere bestemming? Een vignet kopen is in Hongarije in 2020 verplicht. Benieuwd hoe u het vignet kan kopen? En hoe hoog de boete is die u moet betalen als u zonder vignet het land binnenrijdt? Lees er alles over in dit artikel.

Vignet Hongarije 2020

Op welke tolwegen in Hongarije heeft u een vignet nodig in 2020?

Het vignet wordt ook wel e-vignet of e-Matrica genoemd. In Hongarije hoeft u het vignet namelijk niet achter de voorruit de plakken, maar wordt er gebruik gemaakt van een digitaal vignet. De controle gaat op kenteken. Bijna alle snelwegen in Hongarije zijn tolwegen. U heeft in principe maar één vignet nodig om op alle snelwegen in het land te rijden. Deze wegen herkent u aan een M plus het getal van de weg. Let op: er zijn geen tolpoorten langs deze wegen. U koopt het vignet vooraf.

Kosten vignet Hongarije 2020

  • Weekvignet: 3.500 HUF, ongeveer 10 euro
  • Maandvignet: 4.780 HUF, ongeveer 15 euro
  • Jaarvignet: 42.980 HUF, ongeveer 135 euro
  • Regiovignet: 5.000 HUF, ongeveer 15 euro

20% lagere autopremie?

Bereken in 1 minuut

Waar kun u een vignet voor Hongarije bestellen of kopen?

U kunt uw digitale vignet voor Hongarije op twee manieren aanschaffen:

1. Vignet Hongarije online kopen

Via verschillende websites kunt u het Vignet 2020 bestellen, bijvoorbeeld via .virpay.hu. U kunt online betalen en geeft uw kenteken door via de website. Uw auto wordt geregistreerd in een computersysteem. Vervolgens kunt u zonder zorgen Hongarije binnenrijden. Bewaar wél uw aankoopbewijs. Mocht u onverhoopt toch een boete krijgen, dan heeft u deze achter de hand.

2. Tolvignet onderweg kopen

Vooraf geen tolvignet online besteld? Dan is er nog een andere optie. U kunt ook een vignet voor Hongarije kopen bij grensovergangen of tankstations langs de snelweg. De verkooppunten zijn aangegeven met speciale borden waar ‘vignette’ of ‘Matrica’ op staat. Ook hier geldt dat in principe alleen uw kenteken wordt geregistreerd. Het is wel slim om het aankoopbewijs te bewaren, mocht u onterecht op de bon geslingerd worden!

Let op! Reist u via Tsjechie? Een vignet Tsjechië is in 2020 ook verplicht.

Zonder vignet een tolweg op: boete betalen

Zo’n boete kan namelijk oplopen tot 100.000 HUF, dat is omgerekend ongeveer 300 euro! Zorg ervoor dat u binnen 60 minuten na het oprijden van de snelweg een vignet koopt. Als u binnen die tijd gewoon betaalt, wordt de boete kwijtgescholden.

Regel ook uw pechhulp voor Hongarije

Met onze voordelige pechhulp maakt u in heel Europa gebruik van een snelle alarmcentrale. Bereken direct uw premie. Zo kunt u zonder zorgen op reis!

Voordelige pechhulp nodig? In 1 minuut geregeld!

NL