tuinfeest

Vakantie? Blijf bewegen!

Gepubliceerd op 03-04-2014
2113 keer gelezen

Over slechts enkele maanden zijn we er weer écht aan toe om in het vliegtuig, in de auto of op de boot te stappen. Een paar weken heerlijk ontspannen. Het vreemde is dat we bij zo’n zomervakantie meestal ook ons wekelijkse sportritme parkeren. Uiteraard is het verleidelijk, lekker een paar weken niks. Maar hoe voorkom je dat je conditie nog met vakantie is, als jij alweer thuis bent?

Sporten is goed voor je

Voordat we beginnen met een uitvoerige redenatie waarom je jouw sportritme vooral door zou moeten zetten, eerst een kanttekening. Gedurende de dagelijkse werkweek blijf je door regelmatig te sporten niet alleen fysiek maar ook mentaal gezond. Sporten maakt je hoofd leeg. Je verwerkt vraagstukken, uitdagingen en discussies van het werk.

 

Dit argument vervalt uiteraard tijdens jouw vakantie: geen werk, (meestal) geen discussies en dus geen reden om je hoofd te legen.

 

Sporten op vakantie

De meest eenvoudige manier om je sportritme vast te houden, is dezelfde sport blijven doen. Ofwel: hardloopschoenen, racefiets, gewichten of tennisracket mee en gewoon het normale ritme vasthouden. Sta je normaal in de sportschool, neem dan op de iPad of op papier voldoende oefeningen mee die je ook zonder trainingsapparatuur kunt doen.

 

Auto icoon

Onze autopremie 20% voordeliger?

Doe iets anders

Maar leuker is het om jezelf in de vakantie uit te dagen met andere sporten dan normaal. Zorg dat je uit de ‘sleur’ raakt van wekelijks hetzelfde ritme. Ga bijvoorbeeld op de camping een halfuurtje badmintonnen of volleyballen, pak de mountainbike, wandel twee keer per week een stuk langs de kust van de badplaats, volg een duikcursus, hike een berg op of organiseer een vijf tegen vijf voetbaltoernooi.

 

Ofwel: onderneem en organiseer. Onderneem activiteiten die je op een ‘normale’ maandag of donderdag niet doet. Dit soort activiteiten versterken het vakantiegevoel en zorgen er bovendien voor dat je na jouw vakantie niet twee niveaus omlaag hoeft qua inspanning.

 

En ben je benieuwd of je op een dag wel genoeg gesport heeft? Beoordeel dat op basis van het drankje achteraf. Hoe beter het biertje, sapje, wijntje of colaatje smaakt, hoe meer je het blijkbaar verdiend hebt. Alvast een sportieve vakantie gewenst!

Meer lezen? Schrijf je in!

Ontvang per e-mail het laatste nieuws, handige tips, voordelen, acties en meer!
 

Contact

Chat Bel Mail