tuinfeest

Top 10 avontuurlijke vakantiebestemmingen met kinderen 2019

Gepubliceerd op 20-05-2019
2157 keer gelezen

Lekker op vakantie met de kinderen. Maar waarheen, is soms een lastige vraag. Ben je op zoek kindvriendelijke bestemmingen vol avontuur? Zin in een vliegvakantie, wandelvakantie of rondreis met kinderen? Bekijk dan onze top 10 vakantiebestemmingen 2019 met kinderen!

10. Turkije: je gezin all-in

Houd je van een relaxte vakantie met veel zon? Dan is Turkije misschien wel het land uit de top 10 vakantiebestemmingen 2019 met kinderen waar je naar zoekt. Boek een leuk all inclusive hotel met zwembad en je hoeft de hele vakantie nergens meer naar om te kijken. Je kunt zelf genieten van de zon met een goed boek, terwijl je kinderen zich vermaken in het zwembad. De meeste resorts hebben daarnaast een animatieteam om de kinderen bezig te houden. Zij hebben volop plezier en je kunt zelf ook helemaal tot rust komen!

 

9. Nederland: veel te ontdekken met kleine kids

Heb je nog kleine kindjes en zie je een lange reis niet zitten? Dan is een kindervakantie in Nederland ook top! De Zeeuwse kust is een heerlijke bestemming om te genieten van het strand en de zee. Of waan je je liever even in het buitenland? Dan zijn de Waddeneilanden een aanrader. Ook qua uitstapjes is er genoeg voor je kids te beleven. Ga op safari in de Beekse Bergen en laat je kind kennismaken met the big five. Bezoek één van de vele pretparken in ons land, zoals Drievliet, Hellendoorn, Walibi, Duinrell of de Efteling. Gegarandeerd dat je een fantastische kindvriendelijke vakantie in Nederland vindt!

 

top 10 vakantiebestemmingen kinderen

 

8. Italië: bambino pizza’s en pasta’s

Een kindvriendelijke vakantie in Italië is zo divers als je het zelf wilt hebben! Tover je kinderen om tot echte Romeinen in de wereldstad Rome en laat ze genieten van écht Italiaans eten. Aan de Adriatische kust vind je diverse pretparken en waterparken, waar je kinderen zich prima kunnen vermaken. Voor de actievelingen zijn de Italiaanse Alpen of de Dolomieten goede bestemmingen. En zijn jullie meer natuurliefhebbers, dan is Toscane of het groene hart van Italië, Umbrië, de perfecte keuze. Of je nu op één plek wilt verblijven of een rondreis met de kinderen gaat maken, je zult zien dat Italië terecht in de top 10 vakantiebestemmingen 2019 met kinderen staat!

 

Auto icoon

Onze autopremie 20% voordeliger?

7. Denemarken: één groot pretpark

Bij een rondreis met kinderen denk je misschien niet meteen aan Denemarken, maar dit land is één groot speelparadijs voor je kroost. In bijna ieder winkelcentrum of museum zijn wel faciliteiten voor kinderen te vinden. Gaan shoppen met de kleintjes was nog nooit zo makkelijk! In Denemarken wemelt het bovendien van de kindvriendelijke vakantieparken, bungalows en campings. Vergeet vooral ook niet om Legoland, het Ribe Vikingecenter en de vele kastelen te bezoeken. Voor een rondreis met kinderen is Denemarken een absolute aanrader.

 

6. Oostenrijk: bergen kinderplezier ;)

Zijn je kinderen oud genoeg voor activiteiten tussen de bergen en meren? Dan is Oostenrijk het land uit de top 10 vakantiebestemmingen 2019 met kinderen dat je moet hebben. Bezoek de bergen in Tirol en breng een bezoek aan één van de rodelbanen. In Salzburgerland kun je wandelen door kloven met watervallen en diverse kastelen en burchten bezoeken. Liever wat minder ruige bergen en meer waterplezier? Dan is Karinthië met de talloze meren een fantastische plek voor een vakantie in Oostenrijk met je kinderen.

 

vakantiebestemming kinderen oostenrijk

 

5.Griekenland: avontuur voor kinderen!

Wil je graag een een vliegvakantie met kinderen? Dan is Griekenland een geschikte bestemming. Dit land heeft talloze eilanden, waardoor je altijd wel een plek voor je eigen kindvriendelijke vakantie in Griekenland zult vinden. Bezoek het bruisende Athene en dompel de kinderen, en jezelf, onder in de Griekse mythologie. Zoek schildpadden op Zakynthos of maak vanuit Koss een dagtrip naar Bodrum in Turkije. Zijn ze hier eigenlijk nog te jong voor? Beleef dan volop waterpret aan de kust of één van de vele waterparken. Ga je naar Griekenland met de kinderen, dan zullen zij zich zeker vermaken!

 

4. Spanje voor de waterratten

Staan zon, zee en strand hoog op je lijstje? Dan is Spanje wellicht een interessante bestemming. Vooral door de populariteit van de Spaanse kust en eilanden staat dit land in de top 10 vakantiebestemmingen 2019 met kinderen. Voor een kindvriendelijke vakantie in Spanje zijn er genoeg mogelijkheden. Er zijn veel waterparken, attractieparken en natuurlijk de eindeloze stranden. Je vindt talloze kindvriendelijke hotels in Spanje. Voor de avonturiers bieden de Spaanse Pyreneeën diverse activiteiten, zoals kajakken, hiken en moutainbiken. En heb je nog kinderen jonger dan 1 jaar? Ga lekker ergens all-in zitten. Je hoeft dan niets voor het eten te regelen en de middagdutjes zijn makkelijk ingepland!

 

3. Frankrijk: lekker actief met kinderen

Een andere populaire bestemming voor een kindervakantie is Frankrijk. Of je nu kiest voor een kampeervakantie aan de Atlantische kust, in de Dordogne of in de Ardèche, je kinderen zullen zich uitstekend vermaken! Een autovakantie met kinderen door Frankrijk is vanwege de goede wegen en afstanden ook prima te doen. Laat de kinderen kennis maken met de resten van de Tweede Wereldoorlog in Normandië, breng een magisch bezoek aan Disneyland Parijs of ga voor avontuur in de Franse Alpen. Alles is mogelijk!

 

vakantiebestemmingen kinderen frankrijk

 

2. Duitsland: kindvriendelijk en lekker groen

Nederlandse gezinnen trekken al jaren massaal voor vakanties naar Duitsland. Zeker voor een vakantie met kleine kinderen is Duitsland prettig vanwege de ligging en de vele kindvriendelijke accommodaties. Preparkliefhebbers kunnen zich wel een paar dagen vermaken in Europapark of één van de andere pretparken. Wil je met de kids lekker in de natuur fietsen, wandelen of klimmen? Bezoek dan het Zwarte Woud, de Eifel of de Beierse Alpen. Met kleinere kinderen maak je gewoon een wat kortere wandeling en bezoek je de gemoedelijke dorpjes voor lekkere ijsjes! Duitsland staat niet zonder reden zo hoog in de top 10 vakantiebestemmingen 2019 met kinderen.

 

1. België: ideale bestemming voor kids om de hoek

Liever niet te ver weg, maar toch een gezinsvakantie naar het buitenland? Ga dan zeker eens naar de zuiderburen! Breng een bezoekje aan de prachtige steden Antwerpen, Gent of Brugge en wandel daar door de gezellige straten of bezoek één van de vele musea voor kinderen. Verras de kinderen met een dagje naar Bobbejaanland of waai lekker uit aan zee bij Blankenberge of Knokke. De Belgische Ardennen zijn voor de natuurliefhebbers een ideale plek om de kinderen lekker in het bos te laten spelen en heuvelachtige wandelingen te maken. Daarnaast vind je in de Ardennen authentieke dorpjes, historische kastelen en de grotten van Han. Naar België op vakantie met kids, zal je zeker niet teleurstellen!

 

Gezinsvakantie geboekt? Vergeet je reisverzekering niet!

Met de doorlopende reisverzekering van Promovendum ben je het hele jaar door verzekerd. Voor een klein maandbedrag heb je al een dekking in heel Europa voor je hele gezin! 

Meer lezen? Schrijf je in!

Ontvang per e-mail het laatste nieuws, handige tips, voordelen, acties en meer!
 

Contact

Chat Bel Mail