tuinfeest

Te veel magnesium of een tekort? Dit heb je nodig!

Gepubliceerd op 01-12-2015
1056 keer gelezen

Magnesium is een must have voor het lichaam! Dat legden we laatst al uit in deze top 10 voeding met veel magnesium. Maar hoeveel magnesium hebben we eigenlijk nodig per dag? Kunnen we een teveel aan magnesium binnenkrijgen?

Hoeveel magnesium per dag?

Dat verschilt per persoon! Mannen hebben meer magnesium nodig dan vrouwen, namelijk 350 mg per dag terwijl vrouwen 280 mg per dag nodig hebben. Bekijk hieronder wat de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid magnesium per dag is voor kinderen (bron: Voedingscentrum).

 

Aanbevolen dagelijkse hoeveelheid magnesium

 

Aanbevolen dagelijkse hoeveelheid magnesium

 

Magnesium tekort

Omdat magnesium in veel voedingsmiddelen zit, is er niet snel sprake van een magnesium tekort. Eet je ongevarieerd en ongezond? Dan kun je wel een tekort aan magnesium krijgen. Ook als je veel stress hebt en zeer intensief sport: je verbruikt dan meer magnesium. Uit cijfers van de Wereldgezondheidsorganisatie blijkt dat 20% van de volwassenen in West-Europa te weinig magnesium binnenkrijgt.

 

Symptomen magnesium tekort

Bij een magnesium tekort kun je last krijgen van symptomen als vermoeidheid, spierkrampen en in het ergste geval hartritmestoornissen.

 

Een teveel aan magnesium

Volgens het Voedingscentrum is de kans klein dat je te veel magnesium binnenkrijgt. Een overschot kan ontstaan door de consumptie van magnesiumtabletten en het drinken van mineraalwater met veel magnesium. Je krijgt te veel magnesium binnen bij 250 milligram magnesium per dag extra, bovenop de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid.

 

Symptomen magnesium overschot

Onder andere darmklachten en diarree.

 

Blijf lekker gezond eten..

.. en je voorkomt een teveel of een tekort aan magnesium. Meer gezondheidsblogs lezen? Volg Promovendum op Facebook en wij houden je op de hoogte!

Meer lezen? Schrijf je in!

Ontvang per e-mail het laatste nieuws, handige tips, voordelen, acties en meer!
 

Contact

Chat Bel Mail