mensen in keuken

Tandarts: eigen risico in 2021 of niet?

Gepubliceerd op 08-10-2020
5041 keer gelezen

Voor veel zorg uit de basisverzekering betaal je eerst eigen risico. Maar hoe zit dat eigenlijk met de kosten voor de tandarts? 

Tandarts en eigen risico 2021

Eigen risico betaal je alleen als zorgkosten vergoed worden uit de basisverzekering. Kosten voor de tandarts worden in 98% van de gevallen vergoed uit een aanvullende tandartsverzekering (voor iedereen boven de 18 jaar). Dit geldt ook voor halfjaarlijkse controles of het vullen van een gaatje. Er geldt dus ook geen eigen risico voor de tandarts, maar er zijn uitzonderingen!

 

Uitzonderingen eigen risico tandarts

Wanneer betaal je dan wél eigen risico? Hiervoor kun je de volgende regel hanteren: wordt zorg al vanuit de basiszorgverzekering vergoed? Dan geldt het eigen risico. Bijvoorbeeld over de kosten voor een gebitsprothese. Of wanneer je tand/kies wordt getrokken door een kaakchirurg (in geval een behandeling te gecompliceerd is voor een tandarts).

 

tandarts eigen risico 2020

 

Geen tandartsverzekering? Geen vergoeding!

Kosten bij de tandarts worden dus bijna nooit vergoed uit de basisverzekering. Zonder tandartsverzekering loop je het risico dat je de kosten zelf moet betalen. Daarom sluiten veel mensen een tandartsverzekering af (de meest gekozen aanvullende verzekering in Nederland). Promovendum biedt uitstekende tandartsverzekeringen!

 

Voordelen tandartsverzekering bij Promovendum

 

  • Vrijwel alle kosten bij de tandarts, mondhygiënist, paro- én endodontoloog vergoed.
  • Zelf kiezen tot welk bedrag je verzekerd wilt zijn.
  • Je kunt bij elke tandarts in Nederland terecht.

 

Zorgpremie 2021

Goed verzekerd voor de tandarts 2021 in gaan? Sluit dan onze voordelige zorgverzekering af of bekijk eerst onze dekkingen voor je tandartsverzekering.

Nooit meer iets missen?

Ontvang per e-mail het laatste nieuws, handige tips, voordelen, acties en meer!
 

Contact

Chat Bel Mail