Slowjuice: recepten zelf maken of slowjuice in huis halen?


Ooit gehoord van slowjuice? Hartstikke gezond sap! Waarom is het nog gezonder dan normale smoothies? En wat is beter: zelf slowjuice recepten maken of een kant en klaar flesje aan je lippen zetten?

Slowjuice recepten

Wat is slowjuice?

Slowjuice is extra gezond sap. Als u een smoothie maakt met een ‘gewone’ blender, gaan er voedingsstoffen verloren (o.a. doordat er zuurstof bij komt treedt oxidatie op). Hetzelfde geldt voor een sapje gemaakt met een sapcentrifuge. Slowjuice wordt gemaakt met een slowjuicer. Dit apparaat perst heel langzaam alle ingrediënten. Hierdoor blijven enzymen, mineralen en vitaminen maximaal behouden. Er treedt namelijk geen verhitting en nauwelijks oxidatie op. En het pulp (die vervelende restjes groente en fruit in uw glas)? Die wordt ook perfect gescheiden.

Het nut van langzaam…

Langzaam kauwen zorgt ervoor dat uw lichaam meer voedingsstoffen opneemt. Idealiter zou u 30 tot 60 keer moeten kauwen op 1 hap, zodat uw lichaam alle voedingsstoffen goed opneemt. Ziet u zichzelf dat al doen?

Een slowjuicer kauwt als het ware uw groente en fruit voor. Dat scheelt heel wat spierpijn in de kaken!

Voordelen slowjuice

  • De voedingsstoffen worden razendsnel opgenomen.
  • Je krijgt een gezonde portie groente binnen, zonder ook maar 1 keer te kauwen!
  • Perfect voor kinderen! Als uw kinderen geen groenten lusten, geeft u ze gewoon een slowjuice. Hierin zit veel groente ‘verstopt’, maar ook fruit. En door dat laatste smaakt het naar limonade!
  • Het versterkt uw weerstand.
  • Minder calorieën en suikers dan in vruchtensap.
  • Groenten zuiveren uw lichaam (detox effect).
  • De smaak is intenser.
  • Geen ongezonde conserveringsmiddelen.

Zelf slowjuice recepten maken

Dat kan prima, maar dan moet u wel een slowjuicer kopen. En die zijn nogal prijzig! Een slowjuicer kost al gauw 300 euro. Als u er dan eentje in huis hebt, moet u rekening houden met de tijd die het kost een slowjuice te maken (denk aan groente en fruit snijden en de slowjuicer achteraf schoonmaken).

Slowjuice flesjes in huis halen

Het kan ook anders! U hoeft niet per se een slowjuicer aan te schaffen én al dat groente en fruit los te kopen. Slowjuices zijn ook kant en klaar in flesjes te koop. En nee, ze zijn niet bewerkt of minder vers: ze worden namelijk direct na het persen ingevroren. Zo blijven alle voedingsstoffen behouden.

Slowjuices bestellen kan..

..online via Frecious bijvoorbeeld. Ze beloven geen saaie sapjes, maar verrassende smaken met kruiden. Elk flesje slowjuice bevat minstens 65% groente en staat, volgens eigen zeggen, gelijk aan het eten van 1 kg groenten en fruit. Pluspunt: ze bezorgen bevroren flesjes thuis. Handig om mee te nemen naar uw werk!