tuinfeest

Slowjuice: recepten zelf maken of slowjuice in huis halen?

Gepubliceerd op 12-08-2015
2082 keer gelezen

Ooit gehoord van slowjuice? Hartstikke gezond sap! Waarom is het nog gezonder dan normale smoothies? En wat is beter: zelf slowjuice recepten maken of een kant en klaar flesje aan je lippen zetten?

Wat is slowjuice?

Slowjuice is extra gezond sap. Als je een smoothie maakt met een ‘gewone’ blender, gaan er voedingsstoffen verloren (o.a. doordat er zuurstof bij komt treedt oxidatie op). Hetzelfde geldt voor een sapje gemaakt met een sapcentrifuge. Slowjuice wordt gemaakt met een slowjuicer. Dit apparaat perst heel langzaam alle ingrediënten. Hierdoor blijven enzymen, mineralen en vitaminen maximaal behouden. Er treedt namelijk geen verhitting en nauwelijks oxidatie op. En het pulp (die vervelende restjes groente en fruit in je glas)? Die wordt ook perfect gescheiden.

 

Het nut van langzaam…

Langzaam kauwen zorgt ervoor dat je lichaam meer voedingsstoffen opneemt. Idealiter zou je 30 tot 60 keer moeten kauwen op 1 hap, zodat je lichaam alle voedingsstoffen goed opneemt. Zie je jezelf dat al doen? Een slowjuicer kauwt als het ware je groente en fruit voor. Dat scheelt heel wat spierpijn in de kaken!

 

slowjuice recepten

 

Voordelen slowjuice

 

  • De voedingsstoffen worden razendsnel opgenomen.
  • Je krijgt een gezonde portie groente binnen, zonder ook maar 1 keer te kauwen!
  • Perfect voor kinderen! Als je kinderen geen groenten lusten, geef je ze gewoon een slowjuice. Hierin zit veel groente ‘verstopt’, maar ook fruit. En door dat laatste smaakt het naar limonade!
  • Het versterkt je weerstand.
  • Minder calorieën en suikers dan in vruchtensap.
  • Groenten zuiveren je lichaam (detox effect).
  • De smaak is intenser.
  • Geen ongezonde conserveringsmiddelen.

 

Zelf slowjuice recepten maken

Dat kan prima, maar dan moet je wel een slowjuicer kopen. En die zijn nogal prijzig! Een slowjuicer kost al gauw 300 euro. Als je er dan eentje in huis hebt, moet je rekening houden met de tijd die het kost een slowjuice te maken (denk aan groente en fruit snijden en de slowjuicer achteraf schoonmaken).

 

Slowjuice flesjes in huis halen

Het kan ook anders! Je hoeft niet per se een slowjuicer aan te schaffen én al dat groente en fruit los te kopen. Slowjuices zijn ook kant en klaar in flesjes te koop. En nee, ze zijn niet bewerkt of minder vers: ze worden namelijk direct na het persen ingevroren. Zo blijven alle voedingsstoffen behouden.

 

Slowjuices bestellen kan..

..online via Frecious bijvoorbeeld. Ze beloven geen saaie sapjes, maar verrassende smaken met kruiden. Elk flesje slowjuice bevat minstens 65% groente en staat, volgens eigen zeggen, gelijk aan het eten van 1 kg groenten en fruit. Pluspunt: ze bezorgen bevroren flesjes thuis. Handig om mee te nemen naar je werk!

Meer lezen? Schrijf je in!

Ontvang per e-mail het laatste nieuws, handige tips, voordelen, acties en meer!
 

Contact

Chat Bel Mail