mensen in keuken

Positieve mindset 2024: deze 10 tips zijn makkelijk toe te passen

Gepubliceerd op 02-01-2024
4567 keer gelezen

Een positieve mindset is goud waard. Alles gaat lekkerder en je kan de wereld aan. Probeer deze tips eens voor energie tijdens jouw thuiswerk- of studiedag. Daar krijg je vast een glimlach van op je gezicht!

 

1. Maak een happy-playlist

Verzamel alle nummers waar je vrolijk van wordt. Een nummer dat sowieso niet mag ontbreken aan een happy-playlist? Don’t Stop Me Now van Queen. Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt namelijk dat dit het meest vrolijke nummer is. Maar ook Good Vibrations (The Beach Boys) en I Got You (James Brown) mogen niet ontbreken op de playlist. Zet 'm elke dag even aan. En lekker door je kamer dansen helpt natuurlijk ook!

 

2. Get connected

Heb je vooral contact via WhatsApp? Bel dan je goede vriend of vriendin eens een keer op en… praat! Lucht je hart en gooi alles eruit. Ga samen naar een festival of pak een terrasje. Of bel juist iemand op die je al een tijdje niet hebt gesproken. Misschien je neef, nicht, tante of oom? Wedden dat ze dat leuk vinden!

 

3. Zoek het positieve op

Schrijf elke dag 3 positieve dingen van die dag op. Iets waar je blij van wordt. Of trots op bent. Zit je even niet zo lekker in je vel? Pak dat lijstje er dan bij. Dankbaar zijn voor de dingen die wél fijn zijn en goed gaan, zorgt voor een positieve mindset.

 

4. Organiseer een wandel-challenge

Wandelen is rustgevend, zeker in de natuur. En samen nog veel leuker. Daag jezelf en je vrienden uit om elke dag minstens 20 minuten te wandelen met de Ommetje app. Of ga met geocaching op zoek naar verborgen schatten bij jou in de buurt.

 

5. Start met een ochtendritueel

Je dag fris beginnen? Start met een nieuw ochtendritueel dat energie geeft. Start de dag bijvoorbeeld met een groot glas water, een gezond ontbijtje, meditatie of een 10-minuten-workout. Dit is in het begin vast even wennen. Begin daarom klein en bouw jouw ochtendritueel langzaam uit. 

 

6. Vergroen je kamer met planten

Zit je veel binnen voor werk of studie, zorg dan dat je een groene vriend in de kamer hebt. Planten zijn namelijk luchtzuiverend, hebben een positief effect op je humeur en kunnen zelfs helpen om stress te verminderen. Weet je niet goed welke plant je moet kiezen? Met lavendel of aloë vera zit je altijd goed. Liever geen geld aan nieuwe planten besteden? Vraag je familie, buren of vrienden of ze een plant hebben die je kunt stekken. 

 

7. Omkleden en... lekker sporten

Sporten is niet alleen gezond voor je lichaam, maar ook je geest. Niets is lekkerder dan even tegen een boksbal trappen, razendsnel touwtje springen of een sprint trekken. Vind je het lastig om voldoende te bewegen? Daag jezelf uit en doe mee aan een sport in de sportschool of bij een wijkcentrum. Wil je liever niet de deur uit? Doe mee aan een online yoga challenge of speel een game waarbij je veel moet bewegen. Denk aan Nintendo Switch Sports, Ring Fit Adventure of Just Dance.

 

8. Ga de keuken in

En leef je uit! Kook bijvoorbeeld iedere dag een gerecht uit een ander land. Of bak lekkere koekjes, muffins of een taart. Deze kun je meteen uitdelen aan vrienden, familie of buren. Succes gegarandeerd!

 

9. Volg een meditatiecursus

Probeer eens een week lang iedere dag te mediteren. Op YouTube staan genoeg filmpjes met handige tips. Of download een meditatie- of mindfulness app, zoals de gratis meditatiecursus in de VGZ app.

 

10. Bestel je favoriete eten

Wie wordt er niet blij van heerlijk eten? Een goede reden om jezelf af en toe eens extra te verwennen. Bijvoorbeeld door een lekkere maaltijd bij je favoriete restaurant te bestellen. Want laten we eerlijk zijn: dat is toch nét iets meer genieten dan zelf koken? 

 

En heb je gewoon zin in een ongegeneerde baaldag met Netflix en een bak popcorn? Ook prima! Morgen weer een dag 😉.

Meer lezen? Schrijf je in!

Ontvang per e-mail het laatste nieuws, handige tips, voordelen, acties en meer!
 

Contact

Chat Bel Mail