tuinfeest

Met de auto op vakantie? Houd hier rekening mee

Gepubliceerd op 29-06-2020
1800 keer gelezen

Veel grenzen binnen Europa zijn weer open. Kunnen we dit jaar dan toch nog op vakantie? Veel mensen kiezen dit jaar voor een vakantie in Nederland. Van de Nederlanders die wel naar het buitenland gaan, vertrekt naar verwachting het grootste deel met de auto. Onze Alarmcentrale is dan ook druk bezig met de voorbereidingen voor deze zomer. Maar ook zij moeten bijsturen in deze bijzondere situatie.

Hulpverlening deze zomer

In grote lijnen zal de hulpverlening deze zomer zijn, zoals je van onze Alarmcentrale gewend bent. Kom je met pech langs de weg te staan? Dan word je snel weer op weg geholpen. Wel verlopen sommige dingen net iets anders. Onze collega’s van de Alarmcentrale vragen je rekening te houden met de volgende vier punten.

 

Autovakantie

 

1. Neem mondkapjes en handschoenen mee

In verschillende landen en regio’s is het verplicht om een mondkapje en/of handschoenen te dragen. Bijvoorbeeld in winkels, horeca of in het openbaar vervoer. Zorg daarom voor genoeg mondkapjes en handschoenen, voor jezelf en je reisgenoten. In het buitenland kunnen deze middelen schaars zijn. De kans dat je te veel betaalt is groot.

 

2. Voorzieningen langs de snelweg

Nog niet alle voorzieningen langs de snelweg zijn in gebruik. Denk bijvoorbeeld ook aan de toiletten bij tankstations die nog dicht kunnen zijn. Houd hier rekening mee! Bekijk vooraf of gelegenheden geopend zijn en wacht niet tot het laatste moment met het maken van een tussenstop.

 

3. Hulpdiensten houden afstand

Kom je met pech langs de weg te staan? Dan houden de collega’s van onze Alarmcentrale netjes afstand. Uiteraard schudden zij je ook geen hand bij aankomst. Tip: wist je dat Promovendum ook erg voordelige pechhulp heeft?

 

4. Extra hygiëne bij vervangend vervoer

Heb je vervangend vervoer nodig? De Alarmcentrale desinfecteert het vervoersmiddel na iedere gebruiker. Denk bijvoorbeeld aan het reinigen van het stuur, de portieren en andere harde oppervlakten. Je hoeft zich hier geen zorgen om te maken.

 

Tip: houd de situatie in de gaten

Ga je deze zomer op vakantie? Houd de situatie in jouw vakantieland dan goed in de gaten. Lees meer over het coronavirus en jouw zomervakantie.

 

Fijne vakantie!

Onze premie 25% voordeliger?

Nooit meer iets missen?

Ontvang per e-mail het laatste nieuws, handige tips, voordelen, acties en meer!
 

Contact

Chat Bel Mail