Autorijden in mooi landschap

Met de auto op vakantie? Houd hier rekening mee

Gepubliceerd op 25-06-2021
1996 keer gelezen

Veel grenzen binnen Europa zijn weer open. Kunnen we dit jaar op vakantie? Veel mensen kiezen toch weer voor een vakantie in Nederland. Van de Nederlanders die wel naar het buitenland gaan, vertrekt naar verwachting het grootste deel met de auto. Onze Alarmcentrale is dan ook druk bezig met de voorbereidingen voor deze zomer.

Hulpverlening deze zomer

In grote lijnen zal de hulpverlening deze zomer zijn, zoals je van onze Alarmcentrale gewend bent. Kom je met pech langs de weg te staan? Dan word je snel weer op weg geholpen. Wel verlopen sommige dingen net iets anders. Onze collega’s van de Alarmcentrale geven tips voor reizen tijdens corona.

 

Autovakantie

 

1. Check het reisadvies voordat je vertrekt

De situatie verandert regelmatig. Bekijk daarom voordat je boekt, maar ook voordat je vertrekt het reisadvies op de website van Buitenlandse Zaken. Hier vind je ook direct de maatregelen ter plaatse.

 

2. Neem mondkapjes en desinfectiemiddel mee

In verschillende landen en regio’s is het nog verplicht om een mondkapje te dragen. Bijvoorbeeld in winkels, horeca of in het openbaar vervoer. Zorg daarom voor genoeg mondkapjes, voor jezelf en je reisgenoten. Neem ook desinfectiemiddel mee.

 

3. Hulpdiensten houden afstand

Kom je met pech langs de weg te staan? Dan houden de collega’s van onze Alarmcentrale netjes afstand. Uiteraard schudden zij je ook geen hand bij aankomst. Tip: wist je dat Promovendum ook erg voordelige pechhulp heeft?

 

4. Extra hygiëne bij vervangend vervoer

Heb je vervangend vervoer nodig? De Alarmcentrale desinfecteert het vervoersmiddel na iedere gebruiker. Denk bijvoorbeeld aan het reinigen van het stuur, de portieren en andere harde oppervlakten. Je hoeft zich hier geen zorgen om te maken.

 

Tip: houd de situatie in de gaten

Ga je deze zomer op vakantie? Houd de situatie in jouw vakantieland dan goed in de gaten. Lees meer over het coronavirus en jouw zomervakantie.

 

Fijne vakantie!

Benieuwd naar onze lage autopremie? 

Nooit meer iets missen?

Ontvang per e-mail het laatste nieuws, handige tips, voordelen, acties en meer!
 

Contact

Chat Bel Mail