tuinfeest

Leuk zo’n vakantie, maar waar vind ik wifi?

Gepubliceerd op 25-06-2014
2126 keer gelezen

Vakantievieren is leuk. Maar als het even kan, blijf je ondertussen ook gewoon connected met je vrienden thuis. En daarvoor heb je één ding keihard nodig: wifi. Helaas is zo’n wifi-verbinding nog lang niet overal gratis beschikbaar. Gelukkig helpt de app Wifi Finder je een eind op weg.

Zo werkt Wifi Finder

Wifi Finder heeft van 144 landen de gratis internetlocaties gebundeld en beschikbaar gemaakt in een gratis app. Wifi Finder werkt met een database die op je telefoon wordt geïnstalleerd. Met behulp van deze database kan de app je een gratis wifi-spot adviseren op basis van de locatie waar je je op dat moment bevindt. Wifi Finder gebruikt hiervoor je GPS-locatie en heeft hiervoor (uiteraard) geen wifi-verbinding nodig.

 

De beschikbare locaties worden getoond op het bekende Google Maps kaartje. Zelfs een routebeschrijving hoe je naar de locatie toe kunt gaan, is geïntegreerd. Alleen het vervoer ernaartoe hebben ze niet geregeld ;-).

 

Wifi Finder is beschikbaar in de App Store en Play Store.

 

Openbare wifi? Let op je veiligheid!

Cybercrime is de snelst stijgende vorm van criminaliteit ter wereld. Eén van de manieren waarop criminelen te werk gaan, is door jouw activiteiten op een openbaar wifi-netwerk te monitoren.

 

Hoe dat precies werkt is niet helemaal duidelijk. Wel is bekend dat je zaken als inloggen op je internetbankieren-app of eWallet beter niet kunt doen als je gebruik maakt van een openbaar wifi-netwerk. Überhaupt ergens inloggen, geeft een risico. Er is altijd een kans dat jouw activiteiten gevolgd worden.

 

Er is overigens weinig verschil in veiligheid tussen een wifi-netwerk waarbij je zonder wachtwoord kunt inloggen en één waarbij je eerst een wachtwoord moet invullen. Beiden zijn door criminelen eenvoudig te manipuleren.

Meer lezen? Schrijf je in!

Ontvang per e-mail het laatste nieuws, handige tips, voordelen, acties en meer!
 

Contact

Chat Bel Mail