tuinfeest

Kinderen thuis door het coronavirus? 12 anti-verveeltips!

Gepubliceerd op 08-04-2020
4452 keer gelezen

Normaal zou je met de Paasdagen misschien naar het strand gaan, het bos of naar een dierentuin. Helaas zit dat er op dit moment niet in. Premier Rutte roept ons vanwege het coronavirus op om thuis te blijven. Hoe zorg je er dan voor dat je het thuis leuk maakt en de verveling niet toeslaat? 12 tips om verveling te voorkomen.

Maak een ‘anti-verveel’-pot

De kans is groot dat je de laatste tijd vaker de woorden “ik verveel me!” hoort. Het valt voor kinderen ook niet mee om zoveel thuis te zijn. Ze missen school en hun klasgenoten, kunnen niet gaan sporten. Roept jouw kind binnenkort weer dat hij of zij zich verveelt? Stel dan voor een ‘anti-verveel’-pot te maken. Pak bijvoorbeeld een mooie weckpot of een oude glazen pot van de chocopasta. Versier deze samen en stop hier allemaal briefjes in met ideeën voor als jouw kind zich verveelt. Hieronder alvast wat leuke suggesties.

 

Weckpot

 

1. Bouw een hut

Als het mooi weer is kan dit buiten in de tuin. Is het minder weer? Dan ga je toch gewoon binnen aan de slag! Pak stoelen, lakens, doeken en dozen en bouwen maar! Gebruik wasknijpers om alles vast te zetten.

 

2. Maak kaartjes

Kleurpotloden, karton, een schaar, lijm, stempels… alles mag op tafel! Laat je kind kaartjes knutselen voor de buren, opa en oma, ooms en tantes, vriendjes of vriendinnetjes. Schrijf hier een mooi bericht op en doe de kaarten op de bus. Zo bezorg je een ander ook direct een goed gevoel!

 

3. Maak een moodboard

Voor de wat oudere kinderen is het leuk om een moodboard te maken. Knip plaatjes uit oude tijdschriften, maak foto’s of teken zelf iets. Geef bijvoorbeeld als opdracht om een moodboard te maken van het leven over 10 jaar. Wat zijn de toekomstdromen van je kind? Erg leuk voor later!

 

4. Versier cakejes

Maak met het hele gezin paascakejes. Zoek online een basisrecept voor cakejes. Haal deze ingrediënten in huis. Koop ook allerlei leuke versiersels, zoals glitters, sprinkels, buttercream. Iedereen mag hiermee een eigen cakeje versieren. Wie kan het mooiste cakeje maken?

 

5. Ga picknicken

Dit kan gewoon in je eigen tuin of zelfs binnen in de woonkamer. Leg een kleed op de grond. Pak bordjes, lekkere hapjes en drankjes en de picknick kan beginnen. Pret gegarandeerd!

 

6. Doe een verkleedpartij

Haal die verkleedkist maar van zolder! Wat is er nu leuker dan een verkleedpartij? Kies voor elkaar een outfit uit en geef elkaar een rol. Houd deze rol de hele dag vol. Aan tafel, bij huishoudelijke klusjes, enzovoorts.

 

Afbeelding kinderen knutselen

 

7. Dans!

Zet de radio aan en ga lekker gek dansen. Hoe gekker hoe beter! Iedereen mag om de beurt een verzoeknummer kiezen. Natuurlijk kan je ook samen met jouw kind een spel doen als Just Dance. Zo ben je met het gezin toch in beweging en kan je kind zijn of haar energie kwijt.

 

8. Bekijk fotoalbums

Je hebt ze vast gemaakt, fotoalbums van toen de kinderen klein waren. Leuk om deze weer eens uit de kast te halen en met het gezin te bekijken. Ook leuk: bekijk samen met je kind(eren) jouw eigen fotoalbum van toen je nog een baby was of misschien je trouwalbum.

 

9. Maak een kruidentuintje

Maak samen een kruidentuintje in de vensterbank. Koop zaadjes en leuke potjes. Je kind kan de plantjes verzorgen. Hoe leuk is het als de eerste blaadjes boven de grond komen?

 

10. Doe een fotoshoot

Zet een camera op een statief en klikken maar. Natuurlijk mag er regelmatig van outfit gewisseld worden. Bekijk achteraf samen de foto’s en laat de favorieten afdrukken. Een leuke herinnering voor later.

 

11. Maak een tijdcapsule

Pak een doos of mand en stop hierin herinneringen van deze tijd. Voeg een briefje toe met wat algemene gegevens van je kind. Zoals de naam, leeftijd, lengte, zijn of haar favoriete sporten of lievelings- boek, film of muziek. Stop daarnaast voorwerpen in de doos die aan deze tijd herinneren. Deze doos bewaar je en geef je bijvoorbeeld aan jouw kind als hij of zij 18 wordt.

 

12. Klusjes doen

Vind je kind het leuk om te helpen in huis? Laat hem of haar dan klusjes doen. Bijvoorbeeld de was sorteren, de hond uitlaten, stofzuigen of de auto wassen. Natuurlijk kan je jouw kind hier wat geld voor geven. Zo leert je kind ook direct met geld omgaan!

 

Fijne Pasen!

Nooit meer iets missen?

Ontvang per e-mail het laatste nieuws, handige tips, voordelen, acties en meer!
 

Contact

Chat Bel Mail