Meisje speelt in tuin

Kinderen en de aansprakelijkheidsverzekering

Gepubliceerd op 08-06-2022
4650 keer gelezen

Iedereen met kinderen weet dat ze soms wat onhandig kunnen zijn. Wat als je kind per ongeluk iets van een ander stukmaakt? Kinderen en de aansprakelijkheidsverzekering zijn dan een goede combinatie! 

Een ongeluk zit in een klein hoekje

Het zal je namelijk maar overkomen: jouw zoon of dochter is bij een klasgenootje spelen, en stoot per ongeluk de antieke vaas van het dressoir om. Bam! Kapot. Als ouder ben je dan aansprakelijk en verantwoordelijk voor het vergoeden van de kosten van deze schade.

 

Spelende kinderen


Schade door kinderen vergoed

Met jouw aansprakelijkheidsverzekering ben je verzekerd wanneer je per ongeluk schade maakt aan iemand anders of aan spullen van iemand anders. Maar hoe zit het als je deze schade niet zelf hebt veroorzaakt, maar je kinderen? Geen zorgen. Fijn om te weten dat je kinderen tot 24 jaar bij Promovendum kan meeverzekeren. Vanaf het moment dat ze 24 jaar worden of gaan trouwen, moeten ze een eigen aansprakelijkheidsverzekering afsluiten.
 

Schade thuis

Schade binnen het gezin door jouw kinderen valt niet onder de aansprakelijkheidsverzekering. Ook in eigen huis kunnen kinderen schade veroorzaken. Een spel spelen op jouw smartphone bijvoorbeeld. Jouw telefoon is dan niet bestendig tegen vallen of de plakkerige siroop die eroverheen valt. In dit geval gaat het om eigen bezit en valt de schade niet onder de aansprakelijkheidsverzekering. Sluit hiervoor een inboedelverzekering met Allrisk dekking af.


Ook kinderen (tot 24 jaar) op kamers meeverzekerd

Woont jouw zoon of dochter vanwege studie of stage ergens anders? Ook dan vallen ze nog onder jouw aansprakelijkheidsverzekering. Meevaller toch? Studeren is tenslotte al duur genoeg.


Goed om te weten: woont jouw kind langer dan één jaar aaneengesloten in het buitenland? Of schrijft hij of zij zich uit in Nederland? Dan is je kind niet meeverzekerd.
 

Neem contact met ons op!

Wil je meer weten of heb je een vraag? Neem dan contact met ons op. Stel je vraag hier.

Nooit meer iets missen?

Ontvang per e-mail het laatste nieuws, handige tips, voordelen, acties en meer!
 

Contact

Chat Bel Mail