Kenteken of auto overschrijven, ook op zondag mogelijk?


Koopt of verkoopt u een auto? Dan moet u het kenteken zo snel mogelijk overschrijven (auto op naam zetten). Maar wat doet u als de aan- of verkoop op een zondag valt? Lees snel verder!

auto overschrijven op zondag

Waar kan ik mijn auto overschrijven?

Als u particulier een auto koopt, dan bent u zelf verantwoordelijk voor het overschrijven van de auto. Dit kan op verschillende manieren:

  • Bij een RDW-keuringsstation of RDW-balie (Zoetermeer, Den Bosch en Veendam)
  • Bij een kentekenloket (dit loket vindt u bij de meeste vestigingen van PostNL en bij ‘Stichting Kentekenloket’: RWD-erkende autobedrijven)
  • Online

Kan ik mijn auto op zondag overschrijven?

Dat kan zeker! Alleen de RDW instanties en erkende autobedrijven zijn dan dicht. U heeft deze opties om uw auto op zondag over te schrijven:

  1. U kunt uw auto online via de RDW website overschrijven (inloggen met uw DigiD).
  2. U kunt naar een PostNL servicepunt in een supermarkt of winkel die op zondag geopend is. Denk aan een Jumbo, Primera of Cigo. Op de website van PostNL vindt u een overzicht waar u op zondag terecht kan voor het overschrijven van uw auto.

Genoeg opties!

Hoe kan ik mijn auto online overschrijven?

U kunt natuurlijk altijd uw auto op zondag online overschrijven. Benieuwd hoe? Lees hier alle stappen voor het online overschrijven van uw auto (kenteken). Super makkelijk!

25% korting op uw huidige autopremie?

Bereken in 1 minuut

Wat heb ik nog meer nodig bij het overschrijven?

Naast een geldig identiteitsbewijs of rijbewijs heeft u voor het overschrijven van een auto nodig:

Of, wanneer u nog over een papieren kentekenbewijs beschikt:

  • Tenaamstellingsbewijs (deel 1B)
  • Overschrijvingsbewijs (deel 2)

Wat doe ik met de autoverzekering bij het overschrijven?

Stel ook uw autoverzekeraar zo snel mogelijk op de hoogte. Dat kan 99% zeker online, zelfs op zondag. Auto gekocht? Het beste is om ruim vóór het overschrijven, een nieuwe autoverzekering af te sluiten. Een auto met terugwerkende kracht verzekeren wordt niet aangeraden, ook al is het maar een paar uur.

Autoverzekering op zondag? Sluit af bij Promovendum!

Op welke dag u ook een autoverzekering nodig heeft: regel uw autoverzekering bij Promovendum. Gemakkelijk online. Wij hebben een superlage autopremie, goede voorwaarden en een inzittendenverzekering krijgt u erbij. Benieuwd? Bereken uw autopremie in 1 minuut!