Inzittendenverzekering: nodig of niet?


U zoekt een autoverzekering. Bij elke verzekeraar krijgt u de vraag of u ook een inzittendenverzekering nodig heeft. Geen idee of u ja of nee moet aanvinken? Lees in 2 minuten wat een inzittendenverzekering is.

Inzittendenverzekering nodig of niet

Wanneer heeft u een inzittendenverzekering nodig?

Stel: u bent samen met een paar vrienden op weg naar een etentje. Onderweg krijgt u een klapband en u botst tegen de vangrail. Als bestuurder bent u verantwoordelijk. Wie betaalt de schade? Bijvoorbeeld wanneer er sprake is van blijvende invaliditeit? U raadt het al: hiervoor is een inzittendenverzekering nodig.

Twee soorten verzekeringen voor inzittenden

U kunt kiezen tussen een ongevallenverzekering inzittenden of een schadeverzekering inzittenden. Welke vergoeding u krijgt, hangt af van de verzekering die u kiest.

1. Ongevallenverzekering inzittenden

Deze verzekering keert uit bij overlijden (aan de nabestaanden) of blijvende invaliditeit na een auto-ongeluk. U krijgt een vast bedrag per persoon vergoed die u terug kan vinden op uw polisblad.

2. Schadeverzekering inzittenden

Deze inzittendenverzekering dekt net iets meer: schade bij overlijden (aan de nabestaanden) of blijvende invaliditeit, maar ook letselschade en materiële schade wordt vergoed. Bovendien keert de schadeverzekering inzittenden de werkelijk geleden schade uit en geen vast bedrag.

20% lagere autopremie?

Bereken in 1 minuut

Inzittendenverzekering vooral belangrijk voor bestuurder

Anders dan de naam doet vermoeden, is de inzittendenverzekering niet voor inzittenden. Hij is nóg belangrijker voor de bestuurder zelf. Bij een ongeval kunnen inzittenden de kosten verhalen op de autoverzekering van de bestuurder. Veroorzaakt u als bestuurder zelf een ongeval en loopt u daarbij blijvende invaliditeit op? Dan krijgt u dit niet vergoed via uw eigen autoverzekering. Hiervoor heeft u een inzittendenverzekering nodig.

Inzittendenverzekering niet verplicht, wel vaak vergeten

De inzittendenverzekering is niet verplicht. Daarom is het een beetje een ondergeschoven kindje. Veel autobezitters weten niet wat het precies inhoudt, maar denk er toch goed over na. Voor een paar euro per maand bent u al verzekerd en kan u met een nog beter gevoel de weg op!

Gratis inzittendenverzekering bij Promovendum

Wij willen dat u met een goed gevoel de weg op kan. Zonder risico! Daarom krijgt u standaard een ongevallenverzekering inzittenden bij uw autoverzekering. Een schadeverzekering inzittenden kunt u natuurlijk ook voordelig bij ons afsluiten. Benieuwd? Bereken snel uw premie.

Onze autopremie 20% voordeliger?

NL