Ik ga op reis en neem meeā€¦Reisverzekering, zorgverzekering, of allebei?


Eindelijk! Die reis naar het buitenland staat voor de deur. Maar wat nu als je tijdens je vakantie onverhoopt ziek wordt en medische hulp nodig hebt? Biedt je zorgverzekering dan voldoende dekking? Kan je reisverzekering wat doen? Promovendum legt uit.

Wanneer je in het buitenland onverwacht medische kosten maakt, zorgt jouw basiszorgverzekering ervoor dat deze vergoed worden. Iedere verzekeraar in Nederland gaat hierbij uit van het Nederlandse tarief. Met andere woorden: er wordt altijd gekeken naar wat de behandeling die jij moet ondergaan in Nederland kost. Dat is wat je maximaal vergoed krijgt.

Duurdere landen

Hier ontstaan soms problemen. In sommige landen zijn de zorgkosten namelijk een stuk hoger dan in Nederland. Onder andere in Amerika, Canada en Zwitserland is dit het geval. En wie draait er op voor het verschil aan kosten? Juist, jijzelf!

Tenzij…

Er zijn twee manieren om dit probleem te voorkomen:

1. Aanvullende verzekering

Je kunt je zorgverzekering of studentenzorgverzekering bij Promovendum uitbreiden met een aanvullende verzekering. In alle pakketten heb je 100% dekking voor spoedeisende zorg in het buitenland. Je hoeft je dan geen zorgen te maken over een forse rekening die je zelf moet betalen. De aanvullende verzekering kun je per 1 januari bij ons afsluiten.

2. Reisverzekering

Een tweede mogelijkheid is de module ’medische kosten’ op je reisverzekering mee te verzekeren, die je toch af moet sluiten wanneer je naar het buitenland gaat. Goed om te weten: de dekking voor medische kosten is bij Promovendum niet gemaximeerd. Wanneer je medische kosten hebt in het buitenland, worden deze eerst vergoed vanuit je zorgverzekering. Het restant kun je vervolgens volledig declareren op je reisverzekering.

20% lagere autopremie?

Bereken in 1 minuut

Allebei belangrijk

Zowel je zorgverzekering als je reisverzekering zijn belangrijk wanneer je op reis gaat. Ons advies: breng beide onder bij Promovendum, dan heb je een aantal voordelen:

  • Je betaalt een lage premie
  • Je bent er zeker van dat de verschillende dekkingen perfect op elkaar aansluiten
  • Promovendum maakt voor beide verzekeringen gebruik van één alarmcentrale. Zo heb je geen gedoe met verschillende instanties en kun je altijd bij een centraal punt terecht, of het nu gaat om diefstal, repatriëring of medische kosten.

Benieuwd naar jouw zorgverzekering in 2020?

Promovendum biedt ieder jaar een voordelige zorgverzekering met uitgebreide dekking voor medische kosten in het buitenland. Benieuwd? Bereken je premie in 1 minuut.