Hooikoorts kalender 2017 + handige hooikoorts app!


Heeft u last van hooikoorts? Dan is het handig om te weten wanneer welke planten, grassen en bomen in bloei staan. Bekijk onze hooikoorts kalender (pollenkalender). Verder hebben we nog een tip voor u: de app van Pollennieuws.

Hooikoorts en pollen

Wanneer u last heeft van hooikoorts, bent u allergisch voor bepaalde pollen. Pollen zijn voortplantingscellen (stuifmeel) van grassen, bomen en planten. Op warme en winderige dagen zweven er wel miljoenen pollen in de lucht. Deze ademt u in en krijgt u in uw ogen. Daarop reageert uw afweersysteem, waardoor u vervelende hooikoorts symptomen ervaart (o.a. niesbuien, tranende ogen en hoofdpijn).  

Hooikoorts kalender 2017

De berk, els en hazelaar zijn de belangrijkste veroorzakers van hooikoorts. Daarnaast zijn veel hooikoortspatiƫnten gevoelig voor grassen. Berken zorgen vooral voor hooikoortsverschijnselen in april en mei. De hazelaar en de els kunnen in februari of zelfs januari al bloeien. Deze pollen verschijnen vaak al wat vroeger in de lucht. Grassen bloeien verreweg het langst: van mei tot en met september.

Hooikoorts kalender 2015

Bovenstaande pollenkalender biedt een globaal overzicht van welke pollen per maand bloeien. De periodes kunnen door weersomstandigheden per jaar verschillen.

Pollennieuws Hooikoorts app

De app van Pollennieuws vormt een mooie aanvulling op de hooikoorts kalender. De app biedt een actueel overzicht van alle bomen, grassen en planten die er in uw woonplaats, of elders in Nederland bloeien. Download de hooikoorts app via Itunes of Google Play.

hooikoorts app


Weten wat te doen tegen hooikoorts? Bekijk onze 10 hooikoorts tips.