Heitje voor karweitje: 10 tips voor kinderen!


Vraagt uw kind om extra zakgeld? Dan kunnen de handjes uit de mouwen! Een heitje voor karweitje is altijd leuk en uw kind leert meteen de waarde van geld kennen. Wij hebben de top 10 heitje voor karweitje voor u op een rij gezet.

10 x heitje voor karweitje

1. Glas en batterijen wegbrengen

Maak kinderen spelenderwijs milieubewust en beloon ze met een zakcentje. Stuur ze met een volle tas naar de glasbak of laat ze lege batterijen wegbrengen. Tip: download de Afvalscheidingswijzer. Hier kunt u precies vinden welk afval waar moeten worden weggegooid.

glas weggooien

2. Auto wassen

Een prima heitje voor een karweitje! Pak een spons en een paar emmers water met zeepsop. Is de auto weer blinkend schoon? Tover een stofzuiger tevoorschijn, want de binnenkant kan wellicht ook een schoonmaakbeurt gebruiken. Daarna rinkelt de kassa pas!

auto wassen

3. Planten water geven

Gietertje gevuld? Dan kan het ‘water-geef-rondje’ beginnen. In de koudere maanden kunnen kinderen binnen het groen ‘levend’ houden. En in de warmere maanden kan ook de tuin gesproeid worden. Leuk en verfrissend! Tip: download de Plantsome app. Hierin staan handige plantverzorgingstips en krijgt u een seintje wanneer de planten water nodig hebben!

planten water geven

4. Was sorteren op kleur

Stapelt de vuile was zich snel op? Laat uw kinderen de kleding sorteren op kleur. Dat scheelt u straks weer tijd. Wasje gedraaid? Dan kunnen ze ook weer helpen met ophangen. Een kind kan de was doen!

was sorteren

5. Kleding naar kledingbakken brengen

Oude kleding over? Geef het aan een goed doel! Laat de kinderen de kleding brengen naar de daarvoor bestemde kledingbakken in de buurt. Heeft u weer wat ruimte in de kast én blije kinderen.

oude kleding wegdoen

6. Hond uitlaten

Voor dit heitje voor karweitje is er 1 must have: een hond. Geen hond thuis? Laat de kinderen in de straat rondvragen of ze de hond mogen uitlaten voor een extra zakcentje. Dat vinden de buren vast een goed idee!

hond uitlaten

7. Onkruid wieden

Helaas schieten onkruiden vaak als paddenstoelen uit de grond. Dat kost nogal wat tijd om te verwijderen! Schakel de kinderen in en download meteen de PlantSnap app. Via deze app kunt u de kinderen spelenderwijs alle planten (en dus ook onkruid) in de tuin leren herkennen.

onkruid wieden

8. Gras maaien

Geen robotmaaier in uw bezit? Dan is grasmaaien een mooi karweitje voor de kinderen. Gras moet namelijk tussen maart en oktober wekelijks gemaaid worden. Geef uw kinderen de nodige instructies en uw gazon is zo weer schitterend gekortwiekt!

gras maaien

9. Boodschappen halen

Een pak melk vergeten of broodnodig brood nodig? Stuur uw kind even naar de supermarkt. Wellicht kan opa of oma ook nog een boodschapje gebruiken! Spreek uiteraard wel goed af dat ze geen onbekenden helpen.

boodschappen doen

10. Vuilnis buiten zetten

Vele handjes maken licht werk! Overal in huis staan vuilnisbakken die geleegd moeten worden. En de allergrootste vuilnisbak moet ook op straat gezet worden. Tip: gebruik de HVC Afval app. Dan krijgt u een reminder wanneer welke container buitengezet moet worden.

vuilnis buiten zetten

Bovenstaande top 10 heitje voor karweitje zijn voornamelijk voor wat oudere kinderen. Heeft u een jonger kind? Download de Dr Panda’s Huis app. Een leuk, educatief spelletje, waarin kinderen leren welke taken er gedaan moeten worden in huis. Veel plezier!

Een lage premie voor het hele gezin

Promovendum biedt verzekeringen met een lage premie voor het hele gezin! Mogen we u ook verwelkomen?