Kind in tuin

Heitje voor karweitje: 10 tips voor kinderen!

Gepubliceerd op 20-03-2019
6387 keer gelezen

Vraagt je kind om extra zakgeld? Dan kunnen de handjes uit de mouwen! Een heitje voor karweitje is altijd leuk en je kind leert meteen de waarde van geld kennen. Wij hebben de top 10 heitje voor karweitje voor je op een rij gezet.

10 x heitje voor karweitje

 

1. Glas en batterijen wegbrengen

Maak kinderen spelenderwijs milieubewust en beloon ze met een zakcentje. Stuur ze met een volle tas naar de glasbak of laat ze lege batterijen wegbrengen. Tip: download de Afvalscheidingswijzer. Hier kun je precies vinden welk afval waar moeten worden weggegooid.

 

heitje voor karweitje tips

 

2. Auto wassen

Een prima heitje voor een karweitje! Pak een spons en een paar emmers water met zeepsop. Is de auto weer blinkend schoon? Tover een stofzuiger tevoorschijn, want de binnenkant kan wellicht ook een schoonmaakbeurt gebruiken. Daarna rinkelt de kassa pas!

 

Auto wassen

 

3. Planten water geven

Gietertje gevuld? Dan kan het ‘water-geef-rondje’ beginnen. In de koudere maanden kunnen kinderen binnen het groen ‘levend’ houden. En in de warmere maanden kan ook de tuin gesproeid worden. Leuk en verfrissend! Tip: download de Plantsome app. Hierin staan handige plantverzorgingstips en krijg je een seintje wanneer de planten water nodig hebben!

 

heitje voor karweitje tips planten water geven

 

4. Was sorteren op kleur

Stapelt de vuile was zich snel op? Laat je kinderen de kleding sorteren op kleur. Dat scheelt je straks weer tijd. Wasje gedraaid? Dan kunnen ze ook weer helpen met ophangen. Een kind kan de was doen!

heitje voor karweitje tips was sorteren op kleur

 

5. Kleding naar kledingbakken brengen

Oude kleding over? Geef het aan een goed doel! Laat de kinderen de kleding brengen naar de daarvoor bestemde kledingbakken in de buurt. Heb je weer wat ruimte in de kast én blije kinderen.

 

heitje voor karweitje tips oude kleding wegdoen

 

6. Hond uitlaten

Voor dit heitje voor karweitje is er 1 must have: een hond. Geen hond thuis? Laat de kinderen in de straat rondvragen of ze de hond mogen uitlaten voor een extra zakcentje. Dat vinden de buren vast een goed idee!

 

heitje voor karweitje tips hond uitlaten

 

7. Onkruid wieden

Helaas schieten onkruiden vaak als paddenstoelen uit de grond. Dat kost nogal wat tijd om te verwijderen! Schakel de kinderen in en download meteen de PlantSnap app. Via deze app kun je de kinderen spelenderwijs alle planten (en dus ook onkruid) in de tuin leren herkennen.

 

heitje voor karweitje tips onkruid wieden

 

8. Gras maaien

Geen robotmaaier in je bezit? Dan is grasmaaien een mooi karweitje voor de kinderen. Gras moet namelijk tussen maart en oktober wekelijks gemaaid worden. Geef je kinderen de nodige instructies en je gazon is zo weer schitterend gekortwiekt!

 

heitje voor karweitje tips gras maaien

 

9. Boodschappen halen

Een pak melk vergeten of broodnodig brood nodig? Stuur je kind even naar de supermarkt. Wellicht kan opa of oma ook nog een boodschapje gebruiken! Spreek uiteraard wel goed af dat ze geen onbekenden helpen.

 

heitje voor karweitje tips boodschappen doen

 

10. Vuilnis buiten zetten

Vele handjes maken licht werk! Overal in huis staan vuilnisbakken die geleegd moeten worden. En de allergrootste vuilnisbak moet ook op straat gezet worden. Tip: gebruik de HVC Afval app. Dan krijg je een reminder wanneer welke container buitengezet moet worden.

 

heitje voor karweitje tips kinderen vuilnis buiten zetten

 

Een lage premie voor het hele gezin

Promovendum biedt verzekeringen met een lage premie voor het hele gezin! Mogen we jou ook verwelkomen?

Meer lezen? Schrijf je in!

Ontvang per e-mail het laatste nieuws, handige tips, voordelen, acties en meer!
 

Contact

Chat Bel Mail