kind spelen in tuin

Educatieve apps kinderen: de top 3!

Gepubliceerd op 05-09-2013
1202 keer gelezen

Gaat je kind ook (weer) naar school? Dan staat elke dag in het teken van leren. Tafels oefenen, lezen, schrijven, aardrijkskunde, geschiedenis enz. Dat is wennen! Het leren kost moeite, maar wie weet behoort je kind later wel tot de groep hoger opgeleiden. Dat is een mooi streven. Deze maand geven we je leuke educatieve tips voor kinderen. Deze week hebben we een top 3 educatieve apps samengesteld.

1. Leren schrijven met Letterschool app

 

Kinderen: 3-7 jaar.

 

Letterschool app is een spectaculair, leerzaam spel. Bedoeld om jonge kinderen alles te leren over cijfers en letters. Kinderen hebben vaak moeite om direct te onthouden wat ze leren op school. Bijvoorbeeld het schrijven van letters. Met de Letterschool app kunnen ze extra oefenen. Ze moeten op de tablet letters aanraken, overtrekken en zelf schrijven. Natuurlijk krijgen ze een daverend applaus als ze het goed doen. Doen ze het niet goed? Dan krijgen ze alle benodigde hulp! Het is een mooie educatieve app met leuke animaties en geluidseffecten. Hierdoor blijven kinderen geboeid. Groot pluspunt: ze leren via de tablet touchscreen precies hoe ze met een pen moet leren schrijven. Letterschool app is in 2011 bekroond met ‘The best educational game award’. Download de Letterschool app voor je I-pad nu.

 

educatieve apps kinderen

 

2. Tafels oefenen met Tafel Jungle app

 

Kinderen: vanaf groep 5.

 

Moet je kind tafels oefenen? Dan hebben wij een handige app voor je kind: Tafel Jungle. Kinderen kunnen via de educatieve app tafels oefenen in een kleurrijke omgeving. Er zijn verschillende spelvormen beschikbaar. Hierdoor leren ze de tafels van buiten naar binnen. Handig: de volgorde waarin de tafels aangeleerd worden is hetzelfde als op de basisschool. Je kunt de gratis versie downloaden voor je Apple. De volledige versie app kost nog geen 3 euro.

 

3. Leren spellen met de Juf Jannie - Letters leren lezen

 

Kinderen vanaf 4 jaar.

 

Het is leuk als je kind voor het eerst ‘boom’ of ‘mos’ kan schrijven. Maar iedereen weet dat het even duurt, voordat kinderen hele zinnen schrijven én correct spellen. Er bestaan immers zoveel spellingsregels en uitzonderingen. Met de app 'Juf Jannie - Letters leren lezen' kunnen kinderen hun spelling enorm te verbeteren. Kinderen kunnen spelling oefenen via diverse spelelementen. Ze krijgen simpele uitleg met hulp van video’s en animaties. Je kunt een probeerversie dowloaden: Apple of Android. De complete versie van de app kost ongeveer 4 euro.

 

Er zijn vele andere (gratis) educatieve apps voor kinderen beschikbaar. Je kunt een kijkje nemen op de volgende websites:

 

Meer lezen? Schrijf je in!

Ontvang per e-mail het laatste nieuws, handige tips, voordelen, acties en meer!
 

Contact

Chat Bel Mail