mensen in keuken

Collision Call: kan deze verkeersapp je leven redden?

Gepubliceerd op 21-07-2015
816 keer gelezen

Jaarlijks overlijden er 1,3 miljoen mensen in het verkeer en maar liefst 50 miljoen raken gewond of invalide. Daarom is het erg belangrijk manieren te vinden die dit aantal verlagen. Biedt verkeersapp Collision Call, die deze maand gelanceerd wordt, uitkomst?

Verkeersapp Collision Call

Veel verkeersslachtoffers (60%) vallen door botsing op hoge snelheid. Hierop is verkeersapp Collision Call ingesteld. Hoe het werkt? Wanneer je een auto-ongeluk krijgt, wordt de Collision Call app automatisch geactiveerd:

 

  • De app belt gelijk 112 en alarmeert de hulpdiensten.
  • De app brengt familie en vrienden op de hoogte via e-mail. Hierin staat ook de exacte locatie, zodat er meteen hulp kan worden geboden.

 

Meten van verkeersongeluk

Hoe wordt gemeten wanneer je een verkeerongeluk krijgt? De Collision Call app meet de G-krachten* die vrijkomen bij een botsing. Komen die krachten boven een niveau dat voor mensen gevaarlijk is? Dan worden de alarmdiensten automatisch gewaarschuwd. Als je zachtjes tegen een paaltje aanrijdt, wordt de verkeersapp dus niet geactiveerd (G-krachten zijn beperkt).

 

 

Buitenland

Ga je met de auto naar het buitenland? Collision Call werkt in 144 landen en in 9 talen. Wanneer je in het buitenland een ongeluk krijgt, wordt de lokale hulpdienst ingeschakeld. Daarom wordt aanbevolen de app voordat je op vakantie gaat te downloaden.

 

Vervoersmiddelen

Het maakt niet uit of je een nieuwe auto hebt of een tweedehands: de Collision Call app werkt. En niet alleen in de auto, maar ook bij andere vervoersmiddelen (trein, bus, motor et cetera).

 

Wat als ik mijn telefoon laat vallen?

Het laatste wat je wilt, is dat de Collision Call App 112 belt of je familie alarmeert als je telefoon op de grond valt. Gelukkig is hiermee rekening gehouden. De verkeersapp wordt pas geactiveerd wanneer er 10 seconden achtereen een snelheid van 30 km per uur wordt behaald.

 

* De G in G-krachten staat voor gravitatiekracht (zwaartekracht). De G-kracht is de verhouding tussen kracht en zwaartekracht.

Meer lezen? Schrijf je in!

Ontvang per e-mail het laatste nieuws, handige tips, voordelen, acties en meer!
 

Contact

Chat Bel Mail