Autoslot, autodeur of handrem vastgevroren? Tips om te ontdooien!


Heeft uw auto last van het winterse weer? Misschien wanneer u op wintersport bent? Bij temperaturen onder het vriespunt is het niet gek dat het een en ander soms bevriest. Maar wat nu als de handrem vastgevroren is? En wat moet u doen als uw autoslot of autodeur bevroren is? Met een paar handige tips kunt u snel uw auto ontdooien!

Autoslot, autodeur of handrem vastgevroren

Handrem vastgevroren

Gaat het vriezen dan is het verstandig om uw handrem niet te gebruiken. Laat uw auto liever in de versnelling staan, ook dan rolt hij niet weg. Is de handrem bevroren omdat u hem toch gebruikt heeft? Trek de handrem een paar keer omhoog en laat dan weer los. Soms schiet de vastgevroren handrem los. Wil de handrem echt niet loskomen? Probeer dan de minder milieuvriendelijke oplossing: laat de auto stationair draaien. Dan wordt het onder de auto en dus bij de remblokken warm. Dit helpt ook als de handremkabel bevroren is. In dat geval zit niet de hendel van de handrem vast, maar kunt u uw auto nog steeds niet verplaatsen. Let op: het opwarmen van de auto kan wel even duren.

Autoslot bevroren

Is uw slot bevroren? Dan staat u letterlijk in de kou! Gelukkig kunt u op verschillende eenvoudige manieren uw autoslot ontdooien:

  • Gebruik een spuitbus met slotontdooier.
  • Verwarm uw sleutel kort met een aansteker.
  • Blaas warme lucht in het slot met een haardroger (als u een stopcontact bij de hand heeft).
  • Houd een warme kruik tegen het bevroren autoslot.

Heeft u geen hulpmiddelen bij de hand? Dan kunt u het slot ontdooien met warme adem of andere lichaamswarmte, zoals uw hand of door tegen het slot aan te gaan staan.

25% korting op uw huidige autopremie?

Bereken in 1 minuut

Autodeur bevroren

Staat uw auto een tijd in de kou geparkeerd? Dan kan vocht in de lucht omgezet worden in ijs en tussen uw autodeur gaan zitten. Hierdoor heeft u kans dat de autodeur vastgevroren raakt aan de rubbers. Het gevolg? Uw autodeur gaat niet open. Let op! Een bevroren autodeur openen moet u voorzichtig doen. Anders kunt u de rubbers beschadigen. Hier zijn een paar handige trucjes voor:

  • Probeer eerst het portier goed aan te drukken en zo het ijs te breken.
  • Probeer een ander portier te openen en warm de auto van binnenuit op.
  • Verwarm de sponning van de autodeur met een föhn of kruik.

We hebben nog 2 belangrijke tips tegen bevroren autodeuren. Controleer regelmatig of uw autorubbers niet versleten zijn om dit soort problemen te voorkomen. U kunt de rubbers ook preventief insmeren met een rubberspray of rubberstick.

Bevroren autoruiten

Het probleem waar u het meest tegenaan zal lopen in de winter is natuurlijk bevroren autoruiten. Wilt u alles weten of de do’s en don’t om uw autoruit te ontdooien? Lees dan dit artikel.

Nog steeds vastgevroren?

Sluit een Promovendum pechhulpverzekering af! In de meeste gevallen zijn we binnen 30 minuten al bij u. We helpen niet alleen onderweg, maar ook in uw woonplaats. Terwijl u binnen wacht met een kopje koffie, zorgen wij ervoor dat u weer op weg kunt. Bereken uw premie in 1 minuut en zorg ervoor dat u deze winter niet onnodig lang stilstaat in de kou!

Voordelige pechhulp nodig? In 1 minuut geregeld!

NL