Alcoholtester Frankrijk 2017: verplicht in auto of niet?


De auto is ingeladen, iedereen heeft de gordels om… Jullie zijn klaar om naar Frankrijk rijden! Maar wacht… Is een alcoholtester verplicht in Frankrijk? En een veiligheidsvestje? Lees wat verplicht mee moet in de auto naar Frankrijk.

Alcoholtester Frankrijk wel verplicht, geen boete

Alcoholtester Frankrijk verplicht

Verkeersboete Frankrijk geen bezit van alcoholtesters: géén boete.

Wordt u in Frankrijk door de politie gecontroleerd? Dan moet u 2 alcoholtesters bij zich hebben. Met een alcoholtester kunt u zelf controleren of u nog mag rijden, wanneer u een glaasje op heeft. Waarom 2? Als u één alcoholtester gebruikt, heeft u er altijd nog eentje achter de hand. Frankrijk hoopt zo het aantal verkeersongevallen met alcohol in het spel te verminderen. Opvallend: u krijgt bij controle geen boete wanneer u geen alcoholtesters bij zich heeft. Voorheen was dat wel het geval, maar deze sanctie is in 2013 ingetrokken door de Franse Minister van Binnenlandse Zaken (bron).

Goed om te weten: als u in Frankrijk langs de weg een blaastest moet doen, worden de alcoholtesters van de politie gebruikt. Uw eigen alcoholtesters zijn alleen voor eigen gebruik.

Wel verplicht: veiligheidsvest

Veiligheidsvestje verplicht Frankrijk

Verkeersboete Frankrijk geen bezit/gebruik van veiligheidsvestje: 135 euro - 375 euro.

Bij autopech moet u goed zichtbaar zijn voor andere automobilisten. Anders kan het gevaarlijke situaties opleveren! Precies daarom zijn in Frankrijk reflecterende veiligheidsvestjes verplicht. Niet alleen de bestuurder zelf moet verplicht een veiligheidsvestje dragen bij autopech, maar ook alle inzittenden. Neem dus voldoende veiligheidsvestjes mee in de auto naar Frankrijk.

Gevarendriehoek verplicht bij autopech

Gevarendriehoek verplicht Frankrijk

Verkeersboete Frankrijk geen bezit/gebruik van gevarendriehoek: 135 euro - 375 euro.

Met de auto naar Frankrijk? Dan is een gevarendriehoek verplicht om mee te nemen. Wanneer u aan de kant van de weg komt te staan, zet u deze achter uw auto. Welke afstand? Binnen de bebouwde kom kunt u de gevarendriehoek het beste 30 meter achter uw auto zetten. Staat u langs de snelweg op een vluchtstrook? Dan is een afstand van 100 meter prima.

Flitspaalsignalering in Frankrijk verboden

verkeersboetes Frankrijk

Verkeersboete Frankrijk voor bezit/gebruik van flitspaaldetectie: tot 1500 euro.

“Piep, piep, piep. Over 200 meter staat er een flitspaal.” Hartstikke fijn dat er systemen zoals Flitsmeister bestaan! Maar absoluut niet meenemen wanneer u met de auto naar Frankrijk gaat. U mag hier namelijk geen flitspaalsignalering gebruiken en zelfs niet bezitten. Tip: verwijder uw flitspaalsignalering volledig van uw navigatiesysteem voordat u in België bent (daar is het ook verboden). Geeft uw GPS alleen een gevarenzone weer en geen exacte locaties van flitspalen? Dat mag wel!

Verkeerboetes later betalen?

“Ha, die Franse verkeersboetes vallen toch niet op mijn deurmat.” Verkeerd gedacht! Wanneer u aangehouden wordt, is de kans groot dat de verkeersboete ter plaatse betaald moet worden! De Franse politie mag namelijk verkeerboetes tot 750 euro direct innen. Kunt of wilt u niet meteen betalen? Dan kan u een extra boete krijgen. Dit is een zogenoemde waarborgsom (= hetzelfde bedrag als de boete). Andere boetes kunnen trouwens wel later online betaald worden. Bijvoorbeeld wanneer u geflitst bent.

Alcoholtesters Frankrijk mee.. en de rest?

Dan kan de achterbak dicht! Oh, pak ook nog maar een verbandtrommel in (niet verplicht, wel slim) en regel uw pechhulp. Kiest u voor de voordelige Pechhulp van Promovendum met Europadekking? Dan wordt u bij pech altijd snel geholpen door de grootste alarmcentrale van Europa. Bon voyage!

Voordelige pechhulp nodig? In 1 minuut geregeld!

NL