Mensen met kleurrijke kleding

7 tips om inbraak tijdens vakantie te voorkomen

Gepubliceerd op 06-06-2019
1255 keer gelezen

De vakantieperiode komt langzaam weer in zicht! Zon, slippers aan, een ijsje… Als je op vakantie bent, wil je natuurlijk zonder zorgen genieten. Woninginbraak is dan wel het laatste waar je je druk om wilt maken. Toch schiet het aantal inbraken rond de vakantieperiode ieder jaar weer omhoog. Daarom nu alvast 7 tips om inbraak tijdens je vakantie te voorkomen.

Inbraak voorkomen? 7 tips

 

1. Wek een bewoonde indruk

Inbrekers gaan het liefst ongestoord te werk. Koop slimme verlichting die je met je smartphone kan bedienen, of stel een tijdschakelaar in. Zo zorg je ervoor dat er op verschillende tijden, in verschillende ruimtes van je woning licht brandt. De meeste mensen houden ervan dat alles spic en span is voor vertrek. Maar laat gerust een kopje staan en wat kinderspeelgoed op de grond liggen om de indruk te wekken dat je thuis bent.

 

2. Berg waardevolle spullen op

Let er wel op dat je waardevolle spullen uit het zicht houdt van voorbijgangers. Berg de laptop bijvoorbeeld netjes op. Heb je waardevolle spullen of een groot geldbedrag in huis? Dan kun je deze ook opbergen in een kluisje.

 

inbraak voorkomen tips

 

3. Zet je sociale contacten in

Goed contact met de buren? Vraag of ze een oogje in het zeil willen houden. Dan kunnen ze ook direct de kat eten geven, de post opruimen en de planten water geven. ;)

 

Het is verstandig om je buren een sleutel te geven. Dan hoef je deze niet te verstoppen onder een bloempot of de deurmat. Dit zijn plaatsen waar ook een inbreker als eerste zoekt. Maar, hang geen adreslabel aan je bos met sleutels. Mocht ‘de oppas’ je sleutels onderweg kwijtraken, dan maak je het de inbrekers wel heel makkelijk…

 

4. Wees online alert

En wat is er nu leuker dan die buren op de hoogte houden van een heerlijke vakantie via Social Media? Echt slim is het niet. Op social media kanalen zoals Facebook en Instagram te delen dat je van een heerlijke vakantie in de zon geniet is een directe trigger voor inbrekers. Vermeld dit liever ook niet in je automatische reactie op binnenkomende e-mails op je privéadres. Het nodigt inbrekers uit om een kijkje te nemen in je woning.

 

5. Zet een WhatsApp buurtgroep op

Zet met je buurt een WABP (WhatsApp Buurt Preventie) groep op. Buurtbewoners die lid zijn van deze groep kunnen elkaar snel op de hoogte brengen als er een verdachte situatie plaatsvindt. Denk aan een inbraak of verdacht persoon in de buurt. Start je buurtgroep via de WABP website.

 

6. Zorg voor goed hang- en sluitwerk

Wist je dat slechte sloten ervoor kunnen zorgen dat inbrekers binnen 1 minuut al binnen staan? Zorg voor goed hang- en sluitwerk op je ramen en deuren. De vakantie is een goed moment om te controleren of je hang- en sluitwerk nog voldoet aan alle eisen.

 

7. Beveilig je huis met een alarmsysteem

Naast goed hang- en sluitwerk kun je ook kiezen voor een Alarmsysteem. Als verzekerde van Promovendum krijg je mooie korting op een Echtveilig alarmsysteem. Met dit alarmsysteem kun je, zélfs als je op vakantie bent, zien wat er rondom je huis gebeurt. Handig! Bekijk de kortingsregeling.

 

Verzeker jezelf van een goede vakantie!

Natuurlijk is het nooit mogelijk om de kans op inbraak 100% te voorkomen. Maar met de tips hierboven kun je het inbrekers wel goed lastig maken! Zorg daarnaast altijd voor een goede inboedelverzekering en woonhuisverzekering. Dan ben je in ieder geval goed verzekerd als er toch bij je ingebroken wordt. En je kunt met een gerust hart op vakantie gaan!

Nooit meer iets missen?

Ontvang per e-mail het laatste nieuws, handige tips, voordelen, acties en meer!
 

Contact

Chat Bel Mail