Mensen rennen naar auto

Waarom is er geen vergoeding bij een whiplash vanuit de schadeverzekering inzittenden?

Iedere verzekeraar stelt zijn eigen voorwaarden op. We maken bij de ontwikkeling van een verzekering altijd de afweging tussen een scherpe premie en een dekking die aansluit bij de behoefte van een groot deel van onze klanten. Wij hebben ervoor gekozen om geen dekking te bieden voor letsel dat niet via een scan, röntgrenfoto of ander medisch onderzoek kan worden vastgesteld. Bijvoorbeeld een whiplash of psychische klachten. 

 

Wel WA-dekking bij whiplash

De schadeverzekering inzittenden (SVI) is een verzekering die alleen in combinatie met onze autoverzekering kan worden gesloten. Er is bij een whiplash gewoon dekking vanuit de WA-dekking van jouw autoverzekering. Deze geldt voor (letsel)schade bij een ander waar jij als bestuurder verantwoordelijk voor bent. Bijvoorbeeld schade bij een tegenpartij of inzittende van je eigen auto. De autoverzekering vergoedt alle schade die een passagier of tegenpartij lijdt als gevolg van het ongeval. Dus ook een whiplash.

 

Waarom zit een whiplash niet in onze SVI?

De SVI is belangrijk voor de bestuurder van de auto. Rijd je als bestuurder zelf tegen een paal of geef je bijvoorbeeld geen voorrang aan een andere partij, dan kan het zijn dat je hierbij zelf lichamelijke klachten oploopt. Voor deze lichamelijke klachten kun je een vergoeding krijgen vanuit de SVI. Omdat een whiplash vrijwel altijd ontstaat doordat iemand achterop je auto rijdt, zit deze vergoeding niet in onze SVI. In zo’n geval is de achterop rijder namelijk aansprakelijk en kan alle schade worden verhaald op de aansprakelijke partij. Ook klachten als gevolg van een whiplash.

Autoverzekering icoon Promovendum

Autoverzekering afsluiten?

Kies voor onze voordelige autoverzekering voor hoger opgeleiden. Jouw overstap regelen wij!

Bereken jouw premie
Info icoon rond

Meer informatie?

Bekijk de uitgebreide voorwaarden van onze autoverzekering of het verkorte dekkingsoverzicht.

Bekijk dekkingen

Contact

Chat Bel Mail