Mensen rennen naar de auto

Wat zijn de voorwaarden voor de inflatiebeschermer van Promovendum

Heb jij een autoverzekering met inflatiebeschermer afgesloten? Dan vind je hieronder de belangrijkste voorwaarden. Vanaf maart 2023 is het voor (nieuwe) klanten niet meer mogelijk om de inflatiebeschermer aan te vragen.
 

 • Opleiding. We accepteren een afgeronde havo- (bachelor of associate degree), vwo-, hbo- of wo-opleiding. Ook de opleidingen mbo-4, meao en mts worden door ons geaccepteerd.
   
 • Looptijd van 3 jaar. Met de inflatiebeschermer ga je met ons een overeenkomst voor 3 jaar aan.
   
 • Aanvullende verzekeringen. Bij onze autoverzekering, kan gekozen worden voor de Schadeverzekering Inzittenden en Verkeersrechtsbijstand. Ook deze premies blijven 3 jaar gelijk bij keuze voor de inflatiebeschermer.
   
 • Wijzigen van auto. Koop je tijdens de periode van 3 jaar een andere auto? Dan kan je ervoor kiezen om de premie opnieuw voor 3 jaar vast te zetten, indien we de inflatiebeschermer nog aanbieden. Of je kiest voor onze standaard lage autopremie, zonder inflatiebeschermer.
   
 • Premiewijziging. In bepaalde gevallen kan de premie in de periode van 3 jaar toch tussentijds wijzigen. Bij het wijzigen van een dekking, het toevoegen van aanvullende verzekeringen, de aanschaf van een andere auto en het claimen van schade (waarvoor een terugval op de bonus-malus ladder geldt). 
   
 • Tussentijds schorsen auto. Wanneer er geen gebruik wordt gemaakt van de auto en deze is geschorst bij de Rijksdienst Wegverkeer (RDW), kan de verzekering ook tijdens de looptijd worden opgeschort. De termijn van de 3 jaar loopt gewoon door. Zodra de auto weer verzekerd moet worden, wordt de verzekering tegen de oude premie geactiveerd.
   
 • Dekking wijzigen. Wijzig je tijdens de periode van 3 jaar de dekking van je autoverzekering? Dan wordt de premie opnieuw berekend. De looptijd van de overeenkomst blijft gelijk, indien we de inflatiebeschermer nog aanbieden.
   
 • Schadevrije jaren opbouwen. Tijdens de termijn van 3 jaar worden er (zonder schade) gewoon schadevrije jaren opgebouwd. Omdat de premie is vastgezet, wordt er geen extra bonus-malus korting gegeven. Bij terugval op de bonus-malusladder blijf je op de nieuwe trede staan.
   
 • Opzeggen. Onze autoverzekering met inflatiebescherming kan binnen de periode van 3 jaar opgezegd worden in geval van verkoop of diefstal van de auto en in geval van totaal verlies van de auto na schade. Daarnaast heb je de mogelijkheid om de verzekering tussentijds te beëindigen als je naar het buitenland verhuist of in geval van overlijden.

 

Wil je jouw auto bij Promovendum verzekeren of heb je vragen over onze acceptatievoorwaarden? Onze adviseurs helpen je graag: 078 648 13 13

Autoverzekering icoon Promovendum

Autopremie met 20% verlagen?

Kies voor onze voordelige autoverzekering voor hoger opgeleiden. Als je overstapt, verlagen wij je huidige premie met 20% (zie voorwaarden).

Bereken jouw premie
Info icoon rond

Meer informatie?

Bekijk voor meer details de uitgebreide voorwaarden van onze autoverzekering of het verkorte dekkingsoverzicht.

Bekijk dekkingen

Contact

Chat Bel Mail