Mensen rennen naar auto

Moet ik een geschorste auto verzekeren?

Nee, een geschorste auto hoeft niet verzekerd te zijn. Een auto schors je wanneer je deze voor langere tijd niet gebruikt. Dit doe je via de RDW. Hierna mag je niet meer met de auto de openbare weg op, waardoor je niet meer verplicht bent om een WA autoverzekering te hebben. Je hoeft de auto dus niet te verzekeren als deze bijvoorbeeld thuis in de garage staat op of een eigen terrein dat met een hek is afgesloten.

 

Wél kiezen sommige mensen ervoor om hun geschorste auto alsnog te verzekeren tegen diefstal en schade. Want hoewel je er niet mee rijdt op de openbare weg, kan er thuis alsnog schade ontstaan. Mocht je dit overwegen, dan ben je met onze WA Beperkt Casco autoverzekering alsnog, na acceptatie, verzekerd tegen stormschade, ruitschade, schade door inbraak en diefstal. Wil je liever persoonlijk advies? Bel ons even op 078 648 13 00. Dan bespreken we samen al je opties en helpen we je verder.

Autoverzekering icoon Promovendum

Autopremie met 20% verlagen?

Kies voor onze voordelige autoverzekering voor hoger opgeleiden. Als je overstapt, verlagen wij je huidige premie met 20% (zie voorwaarden).

Bereken jouw premie
Info icoon rond

Meer informatie?

Bekijk voor meer details de uitgebreide voorwaarden van onze autoverzekering of het verkorte dekkingsoverzicht.

Bekijk dekkingen

Contact

Chat Bel Mail