Mensen rennen naar auto

Ik heb veel schadevrije jaren opgebouwd. Waarom moet ik bij 1 schade extra premie betalen?

Alle verzekeraars werken met de bonus-malusladder: hoe langer jij schadevrij rijdt, hoe hoger de korting is die je krijgt. Bereik je trede 19, dan heb je bij ons de maximale korting. Heb je toch schade? Dan kan het zijn dat jouw premie iets stijgt. Dit komt omdat je dan terugvalt op de bonus-malusladder. Sta je op de maximale trede, trede 19? Dan heb je 75% korting en heb je bij een schade wel een terugval op de bonus-malusladder van trede 19 naar trede 14, maar behoud je wel dezelfde korting. En wijzigt je premie hierdoor niet. 

 

Je kunt de bonus-malusladder vinden in de voorwaarden van onze autoverzekering, of op deze themapagina. Via Mijn Promovendum zie je jouw bonus-malustrede en aantal schadevrije jaren. Loopt er nog een schade? Dan kan je het beste even bellen voor de meest actuele status. We kijken graag met je mee. 

 

Tip: Het kan in sommige gevallen interessant zijn om de schade zelf te betalen. Onze schadebehandelaars kijken graag met je mee om dit te beoordelen. 

Autoverzekering icoon Promovendum

Autopremie met 20% verlagen?

Kies voor onze voordelige autoverzekering voor hoger opgeleiden. Als je overstapt, verlagen wij je huidige premie met 20% (zie voorwaarden).

Bereken jouw premie
Info icoon rond

Meer informatie?

Bekijk voor meer details de uitgebreide voorwaarden van onze autoverzekering of het verkorte dekkingsoverzicht.

Bekijk dekkingen

Contact

Chat Bel Mail