gezin laad achterbak auto in voor vakantie

Milieuzone Antwerpen 2020: let op boete Nederlanders!

Wij Nederlanders gaan maar al te graag een dagje naar Antwerpen. Maar let op: ook in 2020 geldt in Antwerpen een milieuzone voor bepaalde auto’s. Hoe voorkom je een boete en welke auto’s mogen Antwerpen niet in? Geef gas voor de regels en antwoorden.

 

Onze premie 25% voordeliger? 

Groen blaadje milieuzone

Lage emissiezone ofwel milieuzone Antwerpen

Vanaf 1 januari 2017 heeft Antwerpen een milieuzone ingesteld. Dit wordt door onze zuiderburen ook wel de lage emissiezone (LEZ) genoemd. De hele binnenstad van Antwerpen én een deel van de linkeroever valt in 2020 binnen deze lage emissiezone.

Auto in milieuzone Antwerpen

Welke auto’s mogen de lage emissiezone Antwerpen niet in?

Vanaf 2020 gelden er in Antwerpen strengere regels. Over het algemeen geldt: binnen de milieuzone zijn dieselauto’s van voor 2009 en benzineauto’s van voor 1992 verboden. Om te bepalen of je auto de lage emissiezone binnen mag, wordt gekeken naar de euronorm van de auto. Bekijk hieronder de toegelaten euronormen voor auto’s op diesel, benzine, LPG en aardgas (bron: slimnaarantwerpen.be).

Toegelaten euronormen voor auto's op diesel, benzine, LPG en aardgas

Vanaf 1 januari 2020
Euronorm Diesel Benzine, aardgas, LPG
Euro 6/VI Toegang Toegang
Euro 5/V Toegang Toegang
Euro 4/IV Toegang na betaling Toegang
Euro 3/III met roetfilter Toegang met LEZ-dagpas Toegang
Euro 3/III zonder roetfilter Toegang met LEZ-dagpas Toegang
Euro 2/II Toegang met LEZ-dagpas Toegang
Euro 1/I Toegang met LEZ-dagpas Toegang met LEZ-dagpas
Voor de euronormen Toegang met LEZ-dagpas Toegang met LEZ-dagpas

 

Welke euronorm heeft mijn auto?

Twijfel je en denk je: welke euronorm heeft mijn auto? Geen paniek! Je vindt dit terug op het inschrijvingsbewijs. Je kunt ook een online kentekentekencheck doen.

 

Nederlanders, pas op voor boete in milieuzone Antwerpen

De controle gebeurt met toegangscamera’s die inzoomen op kentekens. Bijna alle auto’s die de milieuzone van Antwerpen binnenrijden, worden gecontroleerd. Dus ook die van Nederlanders! De boete is 150 euro voor een eerste overtreding en wordt automatisch thuisgestuurd. Een tweede en derde overtreding kan je zelfs 250 en 350 euro kosten! Controleer bij twijfel altijd vooraf of je auto de lage emissiezone van Antwerpen binnen mag. Zo voorkom je een boete!

spotlight auto

Wil je een lagere autopremie?

Kies Promovendum! Je profiteert naast een lage premie, ook van uitstekende voorwaarden. Kijk snel of wij jouw huidige autopremie met 25% kunnen verlagen. De overstap regelen we gratis!

Contact

Chat Bel Mail