Autorijden in mooi landschap

Met de auto op vakantie in 2022

Ga je dit jaar met de auto op vakantie? Stap dan niet op de bonnefooi in de auto, maar ga goed voorbereid op weg. Vanwege corona moet je ook dit jaar weer met een aantal zaken extra rekening houden voor vertrek én onderweg.

Vergeet deze zaken niet voor vertrek

Een zorgeloze vakantie met de auto begint met een goede voorbereiding. Denk daarom aan deze zaken voordat je in de auto stapt:

 

  • Controleer voor vertrek je auto met onze checklist auto. Of laat dit doen bij een garage in de buurt. Geef je auto een extra beurt of laat een zomerkeuring uitvoeren. Dit kan problemen onderweg voorkomen.
  • Neem je groene kaart uitgeprint of digitaal mee. Zo kun je in het buitenland aantonen dat je auto verzekerd is. 
  • Bekijk wat je verplicht in je auto moet hebben aan veiligheidsaccessoires. En hoe je het moet gebruiken. 
  • In een aantal grote steden in Duitsland en Frankrijk is de milieusticker verplicht. Check of je door milieuzones rijdt en vraag de milieusticker op tijd aan. 
  • Voor sommige landen heb je een tolvignet nodig. Controleer in welke landen en regel dit voor vertrek.
  • Neem een creditcard mee als je met de auto naar het buitenland reist. Die heb je meestal nodig voor een leen- of huurauto.
  • Vergeet niet om goede pechhulp in het buitenland te regelen.
  • Kom je toch stil te staan door pech of file? Zorg dat je genoeg eten en drinken bij je hebt.

Tip: twee uur rijden, een kwartiertje rust. Zo blijf je geconcentreerd en is de kans op een ongeluk kleiner.

Wereldbol met Europa icoon

De coronaregels verschillen per land

De coronaregels verschillen per land. Dit komt omdat landen de regels bepalen op basis van de situatie in hun land. Reis je met de auto door Europa? Dan heb je het Digitale Corona Certificaat in de meeste landen niet meer nodig. Maar bijvoorbeeld in Frankrijk is dit nog wel verplicht. Ook als je hier doorheen reist. Check voordat je vertrekt altijd nog even de actuele status.

Goed voorbereid op weg in coronatijd: 3 tips

Door corona zijn er ook dit jaar een aantal zaken waar je extra goed op moet letten als je met de auto op vakantie gaat:

 

1. Check de maatregelen, ook van de landen waar je doorheen rijdt

Controleer voordat je vertrekt de actuele maatregelen op jouw vakantiebestemming. En kijk ook naar de maatregelen die gelden in de landen waar je doorheen rijdt. Op de website van Nederland Wereldwijd vind je de meest actuele informatie.
 

2. Controleer of jouw vaccinatiebewijs geldig is

Ben je volledig gevaccineerd? Dan is een vaccinatiebewijs in sommige landen al voldoende. Maar ook hier verschillen de regels per land. Zo wordt het gele boekje niet in alle landen nog geaccepteerd als vaccinatiebewijs. Houd daarom de actuele informatie hierover op Nederland Wereldwijd goed in de gaten.
 

3. Neem noodzakelijke spullen mee

Houd je mondkapjes bij de hand, ook in de auto. De regels voor het dragen van mondkapjes verschillen namelijk per land. Neem daarnaast ook desinfecterende handgel mee en zorg voor voldoende drinken en eten in de auto. Zo kun je hopelijk zonder al te veel oponthoud naar je bestemming reizen.

Auto rijdt langs velden

Mogelijk minder vervangend vervoer

Krijg je autopech of raak je betrokken bij een aanrijding in het buitenland? Dan kunnen er dit jaar mogelijk uitdagingen ontstaan in de levering van vervangend vervoer. Vanwege corona hebben veel autoverhuurbedrijven in het buitenland namelijk het aantal vervangende auto’s fors verlaagd. 

 

Heb je pechhulp bij Promovendum? Dan is het goed om te weten, dat wij er alles aan doen om dit te voorkomen door op een slimme wijze te zorgen voor het continu beschikbaar hebben van vervangend vervoer. Zo kun jij zorgeloos met de auto op vakantie!

Op deze pagina leggen we je zo duidelijk mogelijk uit hoe het zit. Samengevat en helder, zonder te veel poespas. Meer weten? Bekijk de voorwaarden.

Contact

Chat Bel Mail