Mensen rennen naar auto

Auto dicht met autosleutels erin? Dit kan je doen

Gepubliceerd op 08-02-2023

Je gooit je auto dicht, de auto springt op slot en je wilt nietsvermoedend weglopen. Totdat je je plots beseft dat je autosleutels nog in de auto liggen. Help! Wat nu?

5 tips

1. Check alle deuren én de kofferbak

Zijn alle deuren in het slot gevallen? Misschien heb je geluk en is bijvoorbeeld de kofferbak nog wel open. Bij veel auto’s is dit namelijk het geval! Het komt misschien wat knullig over als jij via je kofferbak de auto in kruipt, maar je kunt je weg wel snel weer vervolgen 😉

2. Bemachtig de reservesleutel

Heb je thuis een reservesleutel? Probeer deze dan te bemachtigen. Wanneer wandelen of het openbaar vervoer geen mogelijkheid zijn, kan je iemand bellen die je misschien een lift kan geven. Tip: ga je met de auto op vakantie? Stop de reservesleutel dan in je koffer.

3. Bel de autodealer

Sommige auto’s kunnen via een mechanisch of elektronisch trucje van buitenaf ontgrendeld worden. Dit is het checken bij jouw autodealer waard. Maar probeer zelf geen dingen uit. Online lees je tips met een kledinghanger of schroevendraaier. De kans op schade is dan groot.

Geen succes gehad met de tips hierboven? Dan heb je 2 opties:

4. Schakel pechhulp in

Heb je pechhulp afgesloten? Dan stuurt de Alarmcentrale een slotenmaker en kan je snel weer op pad. Heb je pechhulp bij Promovendum? Bel dan 078 648 13 11. In de meeste gevallen zijn we binnen 30 minuten ter plaatse. 

5. Bel de slotenmaker

Geen pechhulp? Bel dan een slotenmaker. Kies altijd een professionele en gecertificeerde slotenmaker. In de meeste gevallen kunnen zij jouw auto snel en zonder schade open krijgen. Houd rekening met een rekening tussen de 100 en 150 euro.

Vrouw stapt uit auto

Ga voor pechhulp van Promovendum

Met onze pechhulp ben je goed verzekerd. Benieuwd hoe voordelig we zijn?

Contact

Chat Bel Mail