mensen in keuken

Wat is een budgetpolis en wat zijn de nadelen?

Ben je zorgverzekeringen aan het vergelijken en is je oog gevallen op een budgetzorgverzekering of budgetpolis? Lees dan snel wat een budgetpolis precies is, en welke nadelen hieraan kleven.

 

Budgetpolis: wat is het?

Een budgetpolis (of budgetzorgverzekering) is een goedkope basisverzekering. Letterlijk goedkoop: als je zorg nodig hebt, kun je maar bij een paar zorgverleners in Nederland terecht. De zorgverzekeraar heeft namelijk vooraf zorg ingekocht, bij een zeer beperkt aantal ziekenhuizen en zorgverleners.

 

wat is een budgetpolis nadelen

 

Nadelen budgetpolis

  • Met een budgetpolis kun je niet altijd naar het ziekenhuis bij je om de hoek. In sommige gevallen kun je maar bij een kwart van alle ziekenhuizen in Nederland terecht (geplande zorg).
  • Ga je naar een niet-gecontracteerde zorgverlener of een niet-gecontracteerd ziekenhuis? De kans is groot dat slechts 65% van de rekening maar vergoed wordt, waardoor je tot duizenden euro’s zelf moet betalen.
  • Contact met je zorgverzekeraar verloopt vaak alleen online.

 

Budgetpolis goedkoopste zorgverzekering?

Dat is de vraag. In de afgelopen jaren hebben zich problemen voorgedaan met budgetpolissen in Nederland. Aanbieders van budgetpolissen, zorgverleners en ziekenhuizen zien het allemaal niet als hun taak de patiënt te waarschuwen voor ongecontracteerde zorg. Het gevolg is dat veel mensen met een budgetpolis achteraf pas de torenhoge rekening krijgen.

 

Promovendum zorgverzekering

Je kunt bij Promovendum bij ruim 32.000 (!) zorgverleners terecht! Die vind je terug in onze Zorgzoeker.

 

Geen budgetverzekering, wel een voordelige?

Kies dan voor de zorgverzekering van Promovendum! Naast een lage basispremie, heb je keuze uit ruime aanvullende dekkingen én krijg je een tandongevallenverzekering cadeau! Jouw overstap regelen wij.

Voordelige zorgverzekering?

Bereken in 1 minuut

Contact

Chat Bel Mail