mensen in keuken

Wat is de vergoeding voor stoppen met roken?

Jouw huisarts kan je helpen bij het stoppen met roken. Dit zijn korte behandelingen die gericht zijn op gedragsverandering. Deze zorg wordt vergoed vanuit de basisverzekering. Biedt jouw huisarts geen stoppen-met-roken-zorg? Dan kan hij je doorverwijzen naar een huisarts die dit wel aanbiedt.

 

Stoppen-met-rokenprogramma

Je krijgt het stoppen-met-rokenprogramma vergoed vanuit jouw basisverzekering. De zorgaanbieder moet wel werken volgens de 'Zorgmodule Stoppen met Roken'. Het doel van dit programma is jouw gedrag veranderen waardoor het je lukt om te stoppen met roken. Je kunt één stoppen-met-rokenprogramma per jaar volgen. Dit kan in een groep of individueel.

 

Wil je meer informatie over de inhoud en de kosten van het stoppen-met-rokenprogramma? Neem dan contact op met jouw huisarts.

 

Vergoeding medicijnen

Bij het stoppen-met-rokenprogramma krijg je een vergoeding voor medicijnen als onderdeel van het programma. Deze medicijnen bestel je bij een gecontracteerde zorgverlener. Vind een gecontracteerde apotheek in onze Zorgzoeker.

 

Eigen bijdrage

Je betaalt geen wettelijke eigen bijdrage.

 

Eigen risico

Deze vergoeding is vrijgesteld van het eigen risico.

 

Vind een zorgverlener

Vind een gecontracteerde zorgverlener in onze Zorgzoeker. Ga je voor het stoppen-met-rokenprogramma naar een zorgaanbieder waarmee wij voor deze zorg geen overeenkomst hebben? Houd er dan rekening mee dat je een deel van de kosten zelf moet betalen. Bestel je de medicijnen bij een niet gecontracteerde apotheek? Ook dan is de vergoeding misschien lager.

Zorgverzekering 2022

Deze pagina gaat over 2021. Vanaf 2022 kan je voor jouw zorgverzekering terecht bij VGZ. Ga naar de VGZ website.

Zorgverzekering icoon Promovendum

Zorgverzekering aanvragen?

Vanaf 2022 kun je voor jouw zorgverzekering terecht bij VGZ. Heb je nog een zorgverzekering nodig voor 2021? Deze kun je wel bij ons aanvragen.

Check jouw premie
Info icoon rond

Meer informatie?

Bekijk de uitgebreide voorwaarden van onze voordelige zorgverzekering of het verkorte dekkingsoverzicht.

Bekijk dekkingen

Contact

Chat Bel Mail