mensen in keuken

Wat is de vergoeding voor een psycholoog?

Psychologische zorg valt onder geestelijke gezondheidszorg. Denk aan: EMDR, behandeling van ADHD, angststoornis, paniekklachten en depressie.

 

Er is vanuit de basisverzekering een vergoeding voor geestelijke gezondheidszorg (GGZ). Je kunt van jouw huisarts een doorverwijzing krijgen naar de praktijkondersteuner binnen de huisartsenpraktijk. Het is ook mogelijk dat je wordt doorgestuurd naar een psycholoog, psychotherapeut of psychiater. In beide situaties krijg je een vergoeding vanuit de basisverzekering.

 

Uitsluitingen

Een aantal behandelingen wordt niet vergoed vanuit jouw zorgverzekering. De behandelingen die niet worden vergoed vind je terug in de voorwaarden basisverzekering, onder "Geestelijke gezondheidszorg (GGZ)".

 

Eigen bijdrage

Je betaalt geen wettelijke eigen bijdrage.

 

Eigen risico

Voor psychologische zorg bij de praktijkondersteuner binnen de huisartsenpraktijk, betaal je geen eigen risico. Voor psychologische zorg gegeven door een psycholoog, psychotherapeut of psychiater betaal je wel eigen risico.

 

Verwijzing nodig

Je hebt een verwijzing nodig van jouw huisarts of medisch specialist.

 

Vergoeding aanvragen

Is er een contract met de zorgverlener waar je heen wilt, dan is alleen een verwijzing voldoende. Is er geen contract? Dan heb je toestemming nodig voor gespecialiseerde GGZ met verblijf. Gebruik hiervoor het Aanvraagformulier niet-gecontracteerde gespecialiseerde GGZ met verblijf.

 

Vind een zorgverlener

Vind een gecontracteerde zorgverlener in onze Zorgzoeker. Kies je voor een zorgverlener waar wij geen contract mee hebben, dan is de vergoeding lager.

Zorgverzekering 2022

Deze pagina gaat over 2021. Vanaf 2022 kan je voor jouw zorgverzekering terecht bij VGZ. Ga naar de VGZ website.

Zorgverzekering icoon Promovendum

Jouw zorgkosten verhaalbaar?

Loop je letsel op door een ander? Grote kans dat je zorgkosten verhaald kunnen worden op de tegenpartij. Dat doet Promovendum gratis voor jou. Meer weten? 

Lees meer
Info icoon rond

Meer informatie?

Bekijk de uitgebreide voorwaarden van onze voordelige zorgverzekering of het verkorte dekkingsoverzicht.

Bekijk dekkingen

Contact

Chat Bel Mail