mensen in keuken

Wat is de vergoeding voor een pruik?

Vanuit de basisverzekering is er een vergoeding voor een pruik. Meer informatie over de voorwaarden vind je in het Reglement hulpmiddelen.

 

Aanvullende verzekering

Vanuit onze aanvullende verzekeringen is er in 2021 vanuit het budget hulpmiddelen een (gedeeltelijke) vergoeding voor het verschil tussen het bedrag dat de leverancier van de pruik bij jou in rekening brengt, en de vergoeding die je krijgt vanuit de basisverzekering.

 

Als je een indicatie hebt voor een pruik, dan kan je vanuit het budget hulpmiddelen in de aanvullende verzekering kiezen voor een (gedeeltelijke) vergoeding van de eigen bijdrage van een pruik, óf voor één of meerdere mutssja’s.

 

Eigen bijdrage

Als je recht hebt op vergoeding van een pruik, is er een eigen bijdrage. Het verschil tussen de kosten van de pruik en de vergoeding vanuit de basisverzekering is de eigen bijdrage.

 

Een gedeelte van de eigen bijdrage kan je vergoed krijgen vanuit een aanvullende verzekering. In de studentenzorgverzekering zit geen vergoeding meer voor de eigen bijdrage, met uitzondering van het pakket All-In-1. Deze is helaas niet meer af te sluiten.

 

Eigen risico

Wanneer er een vergoeding is vanuit de basisverzekering, betaal je eigen risico.

 

Vind een zorgverlener

Vind een gecontracteerde zorgverlener in onze Zorgzoeker. Kies je voor een zorgverlener waar wij geen contract mee hebben, dan is de vergoeding lager en moet de vergoeding vooraf worden aangevraagd.

Zorgverzekering 2022

Deze pagina gaat over 2021. Vanaf 2022 kan je voor jouw zorgverzekering terecht bij VGZ. Ga naar de VGZ website.

Zorgverzekering icoon Promovendum

Zorgverzekering aanvragen?

Als klant van Promovendum krijg je 5% collectiviteitskorting krijgt op de basisverzekering van VGZ. Benieuwd?

Check jouw premie
Info icoon rond

Meer informatie?

Bekijk de uitgebreide voorwaarden van onze voordelige zorgverzekering of het verkorte dekkingsoverzicht.

Bekijk dekkingen

Contact

Chat Bel Mail