mensen in keuken

Wat is de vergoeding voor orthodontie?

In de meeste situaties heb je een aanvullende verzekering nodig om een orthodontievergoeding te krijgen. Bijvoorbeeld voor een beugel. Orthodontie wordt alleen in een paar situaties vanuit de basisverzekering vergoed.

 

Basisverzekering

Er is alleen een vergoeding vanuit de basisverzekering als er sprake is van een ernstige ontwikkelings- of groeistoornis van de mond, het gebit of de kaak. Je moest hiervoor wel eerst toestemming vragen.

 

Aanvullende verzekering

Bekijk het dekkingsoverzicht voor de vergoeding per aanvullende verzekering in 2021. Wij vergoeden de A-codes volgens de tarievenlijst orthodontische zorg van de NZa.

 

In de studentenzorgverzekering zit geen vergoeding voor orthodontie.

 

Niet vergoede kosten

De kosten voor een niet nagekomen afspraak worden niet vergoed. Daarnaast wordt reparatie bij onzorgvuldig gebruik niet vergoed. Dit is de code F 811 A. Deze kosten komen altijd voor eigen rekening.

 

Eigen bijdrage

Je betaalt geen wettelijke eigen bijdrage.

 

Wanneer er een vergoeding uit de basisverzekering is, betaal je mogelijk wel een eigen bijdrage. Dit wordt beoordeeld bij de aanvraag van de vergoeding.

 

Eigen risico

Wanneer er een vergoeding is vanuit de basisverzekering, betaal je vanaf de leeftijd van 18 jaar eigen risico. Als de vergoeding vanuit jouw aanvullende verzekering komt, betaal je geen eigen risico.

 

Vind een zorgverlener

Gaat het om vergoeding vanuit de aanvullende verzekering? Dan kan je naar iedere orthodontist. Dus ook naar een orthodontist in het buitenland. Wij vergoeden de kosten dan conform de tarieven van de NZa. 

 

Gaat het om een vergoeding vanuit de basisverzekering? Vind een gecontracteerde zorgverlener in onze Zorgzoeker. Kies je voor een zorgverlener waar wij geen contract mee hebben, dan is de vergoeding lager.

Zorgverzekering 2022

Deze pagina gaat over 2021. Vanaf 2022 kan je voor jouw zorgverzekering terecht bij VGZ. Ga naar de VGZ website.

Zorgverzekering icoon Promovendum

Zorgverzekering aanvragen?

Als klant van Promovendum krijg je 5% collectiviteitskorting krijgt op de basisverzekering van VGZ. Benieuwd?

Check jouw premie
Info icoon rond

Meer informatie?

Bekijk de uitgebreide voorwaarden van onze voordelige zorgverzekering of het verkorte dekkingsoverzicht.

Bekijk dekkingen

Contact

Chat Bel Mail