mensen in keuken

Wat is de vergoeding voor medicijnen?

De meeste medicijnen worden vergoed uit de basisverzekering. Dit geldt voor alle medicijnen uit het Geneesmiddelenvergoedingssysteem (GVS). Het GVS wordt samengesteld door het ministerie van Volksgezondheid, Gezondheid en Sport. Op medicijnkosten.nl kan je opzoeken of jouw medicijn voorkomt in het GVS en vergoed wordt uit de basisverzekering. Ook zie je of je nog een eigen bijdrage moet betalen. 

 

Vanuit enkele aanvullende verzekeringen is in 2021 een vergoeding voor de eigen bijdrage. Deze vind je terug in het dekkingsoverzicht.

 

Ga voor het declareren van medicijnkosten uit 2021 en het bekijken van uitgekeerde rekeningen naar Mijn Promovendum.

 

Het voorkeursbeleid medicijnen

Wij werken met het voorkeursbeleid medicijnen. Heb je medicijnen nodig? Dan krijg je van jouw huisarts een recept met hierop de werkende stof van het medicijn. Het medicijn haal je op bij de apotheek. Aan de hand van het recept, zorgt de apotheker dat je het voorkeursmedicijn krijgt. Als je door medische noodzaak een bepaald merk medicijn nodig hebt, kan jouw arts dit aangeven op het recept. Heb je vragen over jouw medicijnen? Dan kan je deze aan de apotheker stellen.

 

Eigen bijdrage

Het verschilt per medicijn of je een eigen bijdrage moet betalen. Je vindt dit terug op medicijnkosten.nl. De eigen bijdrage voor medicijnen was in 2021 maximaal € 250 per jaar.

 

Eigen risico

Voor een voorkeursmedicijn betaal je geen eigen risico. Voor de diensten van de apotheek (de terhandstellingskosten) betaal je wel eigen risico. Voor elk medicijn betaal je standaard terhandstelling. Daarnaast kan de apotheek kosten in rekening brengen voor terhandstelling met begeleidingsgesprek.

 

Vind een zorgverlener

Vind een gecontracteerde zorgverlener in onze Zorgzoeker. Kies je voor een zorgverlener waar wij geen contract mee hebben, dan is de vergoeding lager.

Zorgverzekering 2022

Deze pagina gaat over 2021. Vanaf 2022 kan je voor jouw zorgverzekering terecht bij VGZ. Ga naar de VGZ website.

Zorgverzekering icoon Promovendum

Zorgverzekering aanvragen?

Als klant van Promovendum krijg je 5% collectiviteitskorting krijgt op de basisverzekering van VGZ. Benieuwd?

Check jouw premie
Info icoon rond

Meer informatie?

Bekijk de uitgebreide voorwaarden van onze voordelige zorgverzekering of het verkorte dekkingsoverzicht.

Bekijk dekkingen

Contact

Chat Bel Mail