mensen in keuken

Wat is de vergoeding voor medicijnen?

De meeste medicijnen worden vergoed uit de basisverzekering. Dit geldt voor alle medicijnen uit het Geneesmiddelenvergoedingssysteem (GVS). Het GVS wordt samengesteld door het ministerie van Volksgezondheid, Gezondheid en Sport. Op medicijnkosten.nl kan je opzoeken of jouw medicijn voorkomt in het GVS en vergoed wordt uit de basisverzekering. Ook zie je of je nog een eigen bijdrage moet betalen. 

 

Vanuit enkele aanvullende verzekeringen is een vergoeding voor de eigen bijdrage. Deze vind je terug in het dekkingsoverzicht.

 

Ga voor het declareren van medicijnkosten en het bekijken van uitgekeerde rekeningen naar Mijn Promovendum. Weet je niet zeker of jouw medicijn vergoed wordt? Wij kijken graag met je mee. Bel 078 648 13 00 of stuur een e-mail.

 

Het voorkeursbeleid medicijnen

Vanaf 2021 werken wij met het voorkeursbeleid medicijnen. Heb je medicijnen nodig? Dan krijg je van jouw huisarts een recept met hierop de werkende stof van het medicijn. Het medicijn haal je op bij de apotheek. Aan de hand van het recept, zorgt de apotheker dat je het voorkeursmedicijn krijgt. Als je door medische noodzaak een bepaald merk medicijn nodig hebt, kan jouw arts dit aangeven op het recept. Heb je vragen over jouw medicijnen? Dan kan je deze aan de apotheker stellen.

 

Eigen bijdrage

Het verschilt per medicijn of je een eigen bijdrage moet betalen. Je vindt dit terug op medicijnkosten.nl. De eigen bijdrage voor medicijnen is maximaal € 250 per jaar.

 

Eigen risico

Voor een voorkeursmedicijn betaal je geen eigen risico. Voor de diensten van de apotheek (de terhandstellingskosten) betaal je wel eigen risico. Voor elk medicijn betaal je standaard terhandstelling. Daarnaast kan de apotheek kosten in rekening brengen voor terhandstelling met begeleidingsgesprek.

 

Vind een zorgverlener

Vind een gecontracteerde zorgverlener in onze Zorgzoeker. Kies je voor een zorgverlener waar wij geen contract mee hebben, dan is de vergoeding lager.

Zorgverzekering icoon Promovendum

Voordelige zorgverzekering?

Een lage zorgpremie én ruime dekkingen? Kies voor de zorgverzekering van Promovendum. Jouw overstap regelen wij!

Bereken in 1 minuut
Info icoon rond

Meer informatie?

Bekijk de uitgebreide voorwaarden van onze voordelige zorgverzekering of het verkorte dekkingsoverzicht.

Bekijk dekkingen

Contact

Chat Bel Mail