mensen in keuken

Wat is de vergoeding voor brillen en lenzen?

Een aantal van onze aanvullende verzekeringen biedt een vergoeding voor brillen en contactlenzen. Bekijk in het dekkingsoverzicht de vergoeding per aanvullende verzekering. In de studentenzorgverzekering zit geen vergoeding meer voor brillen en lezen, met uitzondering van het pakket All-in-1. Deze is helaas niet meer af te sluiten.

 

Een 'gewone' bril wordt niet vergoed vanuit de basisverzekering. Alleen bij medische noodzaak (bij specifieke oogaandoeningen) is er een vergoeding vanuit de basisverzekering mogelijk.

 

Kortingsregeling

Als verzekerde van Promovendum krijg je ook korting op jouw bril of lenzen. Voor deze korting heb je geen aanvullende zorgverzekering nodig. Lees meer over onze kortingsregelingen

 

Eigen bijdrage

Je betaalt geen wettelijke eigen bijdrage voor de vergoeding vanuit de aanvullende verzekering. Als er een vergoeding is vanuit de basisverzekering, betaal je wel een eigen bijdrage.

 

Eigen risico

Je betaalt geen eigen risico voor de vergoeding vanuit de aanvullende verzekering. Als er een vergoeding is vanuit de basisverzekering, betaal je wel eigen risico

 

Vind een zorgverlener

Voor een vergoeding vanuit de aanvullende verzekering maakt het niet uit waar je jouw bril koopt.

 

Bij een vergoeding vanuit de basisverzekering vind je een gecontracteerde zorgverlener in onze Zorgzoeker. Kies je voor een zorgverlener waar wij geen contract mee hebben, dan is de vergoeding lager.

Zorgverzekering icoon Promovendum

Voordelige zorgverzekering?

Een lage zorgpremie én ruime dekkingen? Kies voor de zorgverzekering van Promovendum. Jouw overstap regelen wij!

Bereken in 1 minuut
Info icoon rond

Meer informatie?

Bekijk de uitgebreide voorwaarden van onze voordelige zorgverzekering of het verkorte dekkingsoverzicht.

Bekijk dekkingen

Contact

Chat Bel Mail