zorgverzekering

Wat is de vergoeding voor anticonceptie?

Bekijk hieronder de vergoeding voor anticonceptie. Zoals voor de anticonceptiepil, een spiraaltje en pessarium. De vergoeding is afhankelijk van je leeftijd.

 

Tot 21 jaar

De vergoeding van anticonceptie komt bij een leeftijd tot 21 jaar uit de basisverzekering.

 

21 jaar en ouder

Vanaf 21 jaar hebben verzekerden een aanvullende verzekering nodig voor een vergoeding. In het dekkingsoverzicht gezinszorg en het dekkingsoverzicht studentenzorg vind je de vergoeding per aanvullende verzekering. Wordt de anticonceptie geplaatst in het ziekenhuis? Dan krijg je deze kosten vergoed vanuit de basisverzekering.

 

Eigen bijdrage

Voor sommige anticonceptie betaal je een wettelijke eigen bijdrage. Krijg je de vergoeding voor anticonceptie vanuit de basisverzekering? Dan is de eigen bijdrage maximaal € 250 per jaar.

 

Ben je 21 jaar of ouder, dan betaal je dit bedrag meestal direct bij de apotheek. Op de factuur die de apotheek meegeeft staat vaak het bedrag aan eigen bijdrage al genoemd. Dit kan genoemd staan als: eigen bijdragen, bijbetaling of GVS. De eigen bijdrage blijft voor eigen rekening.

 

Gaat het gaat om anticonceptie voor iemand van 20 jaar of jonger? Dan worden de kosten voor het middel direct door de apotheek bij ons gedeclareerd. Het kan voorkomen dat het deel aan eigen bijdrage nog wel direct moet worden afgerekend. Dit deel wordt dan ook niet vergoed.

 

Op medicijnkosten.nl kan je jouw anticonceptiemiddel opzoeken en de mogelijke eigen bijdrage. Je kunt hier het beste zoeken op de naam (ook wel de werkzame stof) van jouw anticonceptie (bijvoorbeeld ETHINYLESTRADIOL).

 

Eigen risico

Als je 18 jaar of ouder bent en de anticonceptie vergoed krijgt vanuit de basisverzekering, betaal je eigen risico.

 

Vind een zorgverlener

Vind een gecontracteerde zorgverlener in onze Zorgzoeker. Kies je voor een zorgverlener waar wij geen contract mee hebben, dan is de vergoeding lager

Zorgverzekering icoon Promovendum

Zorgverzekering afsluiten?

Kies voor onze voordelige zorgverzekering! Zorgpremie 2021 als eerste weten? Meld je aan en ontvang de premie per e-mail.

Bereken jouw premie
Info icoon rond

Meer informatie?

Bekijk de uitgebreide voorwaarden van onze voordelige zorgverzekering of het verkorte dekkingsoverzicht.

Bekijk dekkingen

Contact

Chat Bel Mail