mensen in keuken

Wat is de vergoeding voor anticonceptie?

Bekijk hieronder de vergoeding voor anticonceptie in 2021. Zoals voor de anticonceptiepil, een spiraaltje en pessarium. De vergoeding is afhankelijk van je leeftijd.

 

Een recept van een nieuw anticonceptiemiddel krijg je van jouw huisarts, verloskundige of medisch specialist.

 

Tot 21 jaar

De vergoeding van anticonceptie komt bij een leeftijd tot 21 jaar uit de basisverzekering.

 

21 jaar en ouder

Vanaf 21 jaar hebben verzekerden een aanvullende verzekering nodig voor een vergoeding. In het dekkingsoverzicht gezinszorg vind je de vergoeding per aanvullende verzekering in 2021.

 

De studentenverzekering biedt een vergoeding voor de anticonceptiepil, bekijk hiervoor het dekkingsoverzicht studentenzorg. Het plaatsen en verwijderen van de anticonceptie krijg je vergoed vanuit de basisverzekering.

 

Eigen bijdrage

Voor sommige anticonceptie betaal je een wettelijke eigen bijdrage. Krijg je de vergoeding voor anticonceptie vanuit de basisverzekering? Dan is de eigen bijdrage maximaal € 250 per jaar.

 

Op medicijnkosten.nl kan je jouw anticonceptiemiddel opzoeken en de mogelijke eigen bijdrage. Je kunt hier het beste zoeken op de naam (ook wel de werkzame stof) van jouw anticonceptie (bijvoorbeeld ETHINYLESTRADIOL). Je kunt dit ook navragen bij jouw apotheek.

 

Eigen risico

Als je 18 jaar of ouder bent en de anticonceptie of het plaatsen van de anticonceptie vergoed krijgt vanuit de basisverzekering, betaal je eigen risico.

 

Vanaf 2021 werken wij met een voorkeursbeleid. Is jouw anticonceptiepil een voorkeursmedicijn? Dan betaal je geen eigen risico voor de pil zelf. De kosten van de dienstverlening van de apotheek worden wel verrekend met je eigen risico.

 

Vind een zorgverlener

Vind een gecontracteerde apotheek in onze Zorgzoeker. Kies je voor een apotheek waar wij geen contract mee hebben, dan is er geen vergoeding.

Zorgverzekering 2022

Deze pagina gaat over 2021. Vanaf 2022 kan je voor jouw zorgverzekering terecht bij VGZ. Ga naar de VGZ website.

Zorgverzekering icoon Promovendum

Zorgverzekering aanvragen?

Als klant van Promovendum krijg je 5% collectiviteitskorting krijgt op de basisverzekering van VGZ. Benieuwd?

Check jouw premie
Info icoon rond

Meer informatie?

Bekijk de uitgebreide voorwaarden van onze voordelige zorgverzekering of het verkorte dekkingsoverzicht.

Bekijk dekkingen

Contact

Chat Bel Mail