mensen in keuken

Wat is een E106 formulier en wanneer heb ik dit nodig?

Als je in het buitenland woont maar in Nederland werkt, ben je verplicht een Nederlandse zorgverzekering af te sluiten. Dit geldt als je werkt in een EU- of EER-land. Je hebt dan een E106 formulier nodig, ook wel een S1 formulier genoemd. Met dit formulier kan je bij de zorgverzekeraar in jouw woonland aantonen dat je al een Nederlandse zorgverzekering hebt, en dus ook in Nederland premie betaalt. Zo hoef je geen zorgpremie in jouw woonland te betalen, maar je hebt wel recht op de vergoeding van de wettelijk verzekerde zorg in jouw woonland.

 

E106 formulier per land

  • Duitsland: meld je met het E106 formulier aan bij een Krankenkasse. Je krijgt dan een Gesundheitskarte. Hiermee kan je in Duitsland terecht voor medische zorg.
  • België: meld met het E106 formulier bij een Belgisch ziekenfonds. Je ontvangt dan een pas waarmee je in België voor medische zorg terecht kunt.
  • Overige landen: meld je met het E106 formulier aan bij de verzekeringsinstelling in jouw woonplaats. Na aanmelding kan je terecht voor medische zorg in jouw woonland.

 

Wil je een E106 formulier aanvragen? Bel 078 648 13 00 of stuur een e-mail naar zorgbuitenland@promovendum.nl met daarin jouw bewijs van uitschrijving uit Nederland, een recente loonstrook van jouw Nederlandse werkgever en jouw buitenlandse adresgegevens.

Zorgverzekering icoon Promovendum

Voordelige zorgverzekering?

Een lage zorgpremie én ruime dekkingen? Kies voor de zorgverzekering van Promovendum. Jouw overstap regelen wij!

Bereken in 1 minuut
Info icoon rond

Meer informatie?

Bekijk de uitgebreide voorwaarden van onze voordelige zorgverzekering of het verkorte dekkingsoverzicht.

Bekijk dekkingen

Contact

Chat Bel Mail