mensen in keuken

Wat betekent de Brexit voor mijn zorgverzekering?

Per 31 januari 2020 heeft het Verenigd Koninkrijk (VK) de Europese Unie (EU) verlaten. Hieronder vallen Engeland, Schotland, Wales en Noord-Ierland. Er is toen een overgangsperiode ingesteld tot en met 31 december 2020.

 

Op 24 december 2020 zijn er nieuwe afspraken gemaakt die gelden vanaf 1 januari 2021. Maar nog niet alle nieuwe regels zijn duidelijk. Hieronder lees je wat we wel al weten.

 

EHIC geldig als jouw verblijf in 2021 doorloopt

Ben je voor 1 januari voor tijdelijk verblijf naar het Verenigd Koninkrijk gegaan? Dan blijft jouw Europese zorgpas (EHIC) geldig tot het einde van je verblijf. Je bent verzekerd gewoon voor spoedeisende zorg. Vertrek je in 2021 naar het VK, dan is jouw EHIC niet langer geldig.

 

Vanaf 2021: EHIC mogelijk niet meer geldig, wel recht op spoedeisende gezondheidszorg

Jij wilt natuurlijk goed verzekerd zijn in het buitenland! Daarom is het belangrijk dat je weet hoe de situatie vanaf volgend jaar is. Vanaf 2021 kan het zijn dat jouw EHIC niet langer geldig is.

 

Er zijn wel al afspraken gemaakt over gezondheidszorg bij een kort verblijf. Bijvoorbeeld als je als toerist naar het VK gaat. In dit geval heb je gewoon recht op spoedeisende gezondheidszorg. De overheid bekijkt nu hoe die afspraken verder worden uitgewerkt. Zodra hierover meer bekend is, is ook bekend of je jouw EHIC in het VK kan blijven gebruiken.

 

Bekijk de meest actuele informatie op de website van de overheid.

Zorgverzekering icoon Promovendum

Voordelige zorgverzekering?

Een lage zorgpremie én ruime dekkingen? Kies voor de zorgverzekering van Promovendum. Jouw overstap regelen wij!

Bereken in 1 minuut
Info icoon rond

Meer informatie?

Bekijk de uitgebreide voorwaarden van onze voordelige zorgverzekering of het verkorte dekkingsoverzicht.

Bekijk dekkingen

Contact

Chat Bel Mail