mensen in keuken

Hoe vraag ik toestemming (een machtiging) aan?

Er zijn behandelingen, hulpmiddelen en medicijnen waarvoor je vooraf toestemming moet vragen. Deze toestemming noemen we ook wel een machtiging. Alleen met toestemming, krijg je de kosten vergoed.

 

Wanneer heb je toestemming nodig?

Bijvoorbeeld bij op maat gemaakte medicijnen (apotheekbereiding) of hulpmiddelen. In de polisvoorwaarden van de basisverzekering vind je alle zorgsoorten waarvoor je vooraf toestemming moet vragen.

 

Toestemming aanvragen 2022

Heb je in 2022 een zorgverzekering via VGZ met het Promovendum collectief? Dan kan je een machtiging aanvragen via VGZ.

 

Toestemming aanvragen 2021

Heb je met terugwerkende kracht toestemming nodig voor een behandeling die is gestart in 2021? Vraag deze dan nog bij ons aan. Je doet dit voor 2021 door het aanvraagformulier voor de zorg die je nodig hebt te downloaden bij formulieren. Is er geen aanvraagformulier voor de zorg die je nodig hebt? Download dan het aanvraagformulier machtiging.

 

Het formulier moet je samen met jouw zorgverlener zo compleet mogelijk invullen. Heb je alles goed en helemaal ingevuld? Dan kan je het aanvraagformulier per e-mail sturen naar medischadvies@promovendum.nl. Per post mag ook: Promovendum, t.a.v. team Medisch Advies, Postbus 1815, 3800 BV Amersfoort.

 

Wij informeren je binnen vijf werkdagen over de aanvraag van jouw machtiging. Wij laten je dan weten of je toestemming krijgt en tot welk bedrag wij de zorg vergoeden. Als je toestemming hebt gekregen kan je contact opnemen met de zorgverlener.

Zorgverzekering 2022

Deze pagina gaat over 2021. Vanaf 2022 kan je voor jouw zorgverzekering terecht bij VGZ. Ga naar de VGZ website.

Zorgverzekering icoon Promovendum

Zorgverzekering aanvragen?

Als klant van Promovendum krijg je 5% collectiviteitskorting krijgt op de basisverzekering van VGZ. Benieuwd?

Check jouw premie
Info icoon rond

Meer informatie?

Bekijk de uitgebreide voorwaarden van onze voordelige zorgverzekering of het verkorte dekkingsoverzicht.

Bekijk dekkingen

Contact

Chat Bel Mail