mensen in keuken

Hoe vraag ik toestemming (een machtiging) aan?

Er zijn behandelingen, hulpmiddelen en medicijnen waarvoor je vooraf toestemming moet vragen. Deze toestemming noemen we ook wel een machtiging. Alleen met toestemming, krijg je de kosten vergoed.

 

Wanneer heb je toestemming nodig?

Bijvoorbeeld bij op maat gemaakte medicijnen (apotheekbereiding) of hulpmiddelen. In de polisvoorwaarden basisverzekering vind je alle zorgsoorten waarvoor je vooraf toestemming moet vragen.

 

Toestemming aanvragen

Het is belangrijk dat je vooraf toestemming vraagt, anders krijg je geen vergoeding. In de meeste gevallen vraagt jouw zorgverlener toestemming bij ons aan. Is dit niet het geval? Dan moet je dit zelf doen. Je doet dit door het aanvraagformulier voor de zorg die je nodig hebt te downloaden bij formulieren. Is er geen aanvraagformulier voor de zorg die je nodig hebt? Download dan het aanvraagformulier machtiging.

 

Het formulier moet je samen met jouw zorgverlener zo compleet mogelijk invullen. Heb je alles goed en helemaal ingevuld? Dan kan je het aanvraagformulier per e-mail sturen naar medischadvies@promovendum.nl. Per post mag ook: Promovendum, t.a.v. team Medisch Advies, Postbus 1815, 3800 BV Amersfoort.

 

Wij informeren je binnen vijf werkdagen over de aanvraag van jouw machtiging. Wij laten je dan weten of je toestemming krijgt en tot welk bedrag wij de zorg vergoeden. Als je toestemming hebt gekregen kan je contact opnemen met de zorgverlener.

 

Toestemming nodig voor een behandeling in het buitenland? Lees meer informatie.

 

Overstappen van zorgverzekering?

Als je toestemming hebt voor een machtiging, een verwijzing of recept, dan geldt deze ook als je overstapt naar een andere zorgverzekeraar. Stap je over naar Promovendum en heb je een machtiging gekregen van jouw vorige verzekeraar? Dan nemen wij deze machtiging over. Een voorwaarde is wel dat de machtiging nog niet is verlopen.

Zorgverzekering icoon Promovendum

Voordelige zorgverzekering?

Een lage zorgpremie én ruime dekkingen? Kies voor de zorgverzekering van Promovendum. Jouw overstap regelen wij!

Bereken in 1 minuut
Info icoon rond

Meer informatie?

Bekijk de uitgebreide voorwaarden van onze voordelige zorgverzekering of het verkorte dekkingsoverzicht.

Bekijk dekkingen

Contact

Chat Bel Mail