Krijg ik een kunstgebit of gebitsprothese vergoed?

Volledige prothese (kunstgebit)

De basisverzekering vergoed een volledig kunstgebit. Een volledig kunstgebit is uitneembaar en vervangt al uw tanden en kiezen. Dit noemen we ook wel een volledige prothese. Het kan gaan om prothese voor uw boven- en/of onderkaak. U heeft eens in de 5 jaar recht op een vergoeding van 75% van de kosten voor een kunstgebit. De overige 25% van de kosten betaalt u zelf. Voor een volledig kunstgebit geldt namelijk een eigen bijdrage van 25%. In uitzonderlijke gevallen moet er vooraf toestemming gevraagd worden voor vergoeding. U vindt dit terug in de polisvoorwaarden.

Het repareren en rebasen van een volledig kunstgebit wordt voor 90% vergoed vanuit de basisverzekering. U betaalt 10% aan eigen bijdrage.

Deze kosten worden vergoed vanuit de basisverzekering. U betaalt over deze kosten eigen risico.

Klikgebit

Als uw tandarts uw kunstgebit vastzet op implantaten heet dit een klikgebit. U kunt een klikgebit wel zelf uitnemen en weer vastklikken. Voor een klikgebit moet u altijd vooraf toestemming bij ons vragen. U ontvangt dan binnen enkele dagen bericht van ons over de vergoeding die u ontvangt. De vergoeding komt uit de basisverzekering. Wij verrekenen de kosten daarom eerst met uw openstaande eigen risico.

Op een prothese voor de bovenkaak geldt een eigen bijdrage van 8%. Voor een prothese voor de onderkaak betaalt u 10% aan eigen bijdrage.

Gedeeltelijke prothese

Als u zelf nog tanden en/of kiezen heeft, krijgt u een gedeeltelijke prothese. Deze prothese vervangt een aantal van uw tanden of kiezen. U krijgt deze kosten (gedeeltelijk) vergoed vanuit de tandartsverzekering. Heeft u een tandartsverzekering afgesloten? Dan krijgt u de kosten voor de gedeeltelijke prothese tot maximaal dit bedrag vergoed. Houd wel rekening met eventuele andere tandartskosten die al eerder vanuit uw tandartsbudget vergoed zijn.

Vergoeding eigen bijdrage

Als u een tandartsverzekering heeft afgesloten, krijgt u de kosten voor de eigen bijdrage (gedeeltelijk) vergoed. Bekijk hiervoor het dekkingsoverzicht.

Was deze informatie nuttig?
Hartelijk dank voor het geven van uw feedback.
Op welke manier kunnen wij de informatie op deze pagina verbeteren?

Hartelijk dank voor uw reactie. Wij gaan onderzoeken of wij uw suggestie kunnen implementeren.

Wilt u graag een medewerker spreken, laat dan hieronder uw gegevens achter.

Naam
Telefoon
E-mail

Hartelijk dank voor uw e-mail. Wij hebben uw vraag of opmerking goed ontvangen.

Wat gaan wij nu voor u doen?

  • Wij leggen uw vraag of opmerking voor aan onze gespecialiseerde medewerkers.
  • Vervolgens nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op.
  • Hebt u tussentijds vragen? Bel: 078 648 13 00. Wij beantwoorden uw vragen direct.

Vriendelijke groet,
Uw serviceteam van Promovendum

Uw zorgverzekering

Voor al uw zorgdeclaraties en de stand van uw eigen risico gaat u naar Mijn Promovendum.


Log in
Meer informatie?

U kunt de voorwaarden van onze zorgverzekering eenvoudig online inzien.


Voorwaarden bekijken