iemand in een rolstoel

Vergoeding hulpmiddelen 2021

Hulpmiddelen zijn voorzieningen die mensen helpen bij klachten of beperkingen. Bijvoorbeeld lenzen, krukken en steunzolen. Hoe zit het met hulpmiddelen en welke vergoedingen komen uit de zorgverzekering? Dat lees je hieronder!

Voordelige zorgverzekering?

Bereken in 1 minuut

Soorten hulpmiddelen

Woonhuisverzekering icoon Promovendum

Hulpmiddelen uit basisverzekering

Hulpmiddelen bij tijdelijke verpleging worden vergoed uit de basisverzekering (zoals een speciaal matras als je langdurig in bed moet liggen). Wel zijn er uit­zonderingen. Hulpmiddelen nodig? Bekijk vooraf altijd het reglement hulpmiddelen of neem contact met ons op. Ga altijd naar een gecontracteerde leverancier.

Reisverzekering icoon Promovendum

Hulpmiddelen via WMO

Is een hulpmiddel noodzakelijk vanwege een blijvende handicap? Bijvoorbeeld een traplift of op maat gemaakte rolstoel. Dan wordt dit vergoed via de Wet Maat­schappelijke Ondersteuning (WMO). De ver­goeding loopt niet via je zorg­verzekering, maar via de gemeente.

Zorg koffer icoon

Hulpmiddelen uit aanvullende verzekering

Brillen of steun­zolen worden vergoed uit een aanvullende ver­zekering. Let op: ook hier zijn uit­zonderingen. Zo wordt een hoortoestel maar gedeeltelijk vergoed in de basis­verzekering. Twijfel je over een vergoeding? Neem contact met ons op!

"Brilvergoeding? Die komt vrijwel altijd uit een aanvullende verzekering."

Meest gebruikte hulpmiddelen

vrouw met bril

Brillen en lenzen

Draag je een bril of lenzen? Dan ben je blij met een vergoeding voor deze hulpmiddelen. Met de juiste aanvullende verzekering kom je hiervoor in aanmerking. Goed om te weten: bij Promovendum kun je met je zorgverzekering naast de vergoeding voor brillen of lenzen uit de aanvullende verzekering, ook gebruikmaken van een kortingsregeling voor brillen en lenzen. Ook als je alleen een basisverzekering hebt!

vrouw trekt schoen aan

Steunzolen

Steunzolen nodig die de voeten extra ondersteunen? Steunzolen worden aangemeten door een podotherapeut of orthopedische schoenmaker. Dit is vaak noodzakelijk, maar toch komt de vergoeding voor steunzolen niet uit de basisverzekering. Welke vergoeding je krijgt is vaak afhankelijk van welke aanvullende verzekering je hebt.

persoon loopt op krukken

Krukken en rollators

Been gebroken? Dan heb je waarschijnlijk krukken nodig! Loopkrukken worden helaas niet meer vergoed in de basisverzekering. Dit is landelijk door de overheid bepaald. Hetzelfde geldt voor rollators.

Been in gips

Korting op krukken bij Promovendum

Als je bij ons een zorgverzekering hebt, krijg je ook korting op hulpmiddelen zoals rollators en loopkrukken.

Vergoeding hulpmiddelen Promovendum

Hieronder vind je de dekking van onze zorgverzekering. Bekijk ook de dekking van de studentenzorgverzekering.

Primair
Royaal
Ideaal
Excellent
Brillen en lenzen (per 3 kalenderjaren)

Als klant van Promovendum krijg je korting op brillen en lenzen. Bekijk alle kortingen.

€ 125 € 250
Hulpmiddelen

Onze aanvullende verzekering biedt een vergoeding ter aanvulling op de basisverzekering. Voorbeelden van hulpmiddelen zijn: een mammaprothese, hoortoestel (batterijen), pruik of plaswekker. Bekijk de voorwaarden voor alle hulpmiddelen die we vergoeden.

€ 250 € 250 € 500
Steun- en compressie­kousen

Vergoeding van steun- en compressiekousen drukklasse 1, na verwijzing van een huisarts of medisch specialist.

4 paar 4 paar 4 paar
Steun- en therapiezolen

Vergoeding van zolen via een podotherapeut, orthopedisch schoenmaker of werkplaats.

€ 125 € 125 € 225

Deze informatie is zorgvuldig samengesteld. Er kunnen echter geen rechten aan worden ontleend. Meer weten? Bekijk de uitgebreide voorwaarden. Alle gecontracteerde zorgverleners vind je in onze Zorgzoeker.

Staat wat je zocht er niet bij?

Of bel ons op 078 648 13 33

Contact

Chat Bel Mail