Wat kost een uitbouw per m2

Wat kost een uitbouw per m2 in 2022? Lees het, ook hoe te financieren!

Laatste update: 5 september 2022. Droom jij al tijden over een woonkamer met een serre? Of vraagt de keuken om extra ruimte? Een uitbouw kan het antwoord zijn! Maar wat zijn de kosten voor een uitbouw in 2022? Hoe kun je deze kosten financieren? Wij zetten het voor je op een rijtje.

 

Gemiddelde kosten uitbouw in 2022

De gemiddelde kosten van een uitbouw van je woning schommelen tussen de 20.000 en 80.000 euro. Dit hangt onder andere af van de afmetingen en hoe luxe je het zelf wilt hebben. Denk aan materialen en afwerking.

 

Wat zijn de kosten van een uitbouw per m2?

Wat goed is om te weten: hoe groter je uitbouw wordt, hoe lager de kosten per m2 vaak zijn. Dit komt doordat je startkosten voor alle afmetingen gelijk zijn. De bouwtekening en het heien kosten namelijk bijna hetzelfde voor iedere afmeting.

 

Overzicht uitbouwkosten per m2

Afmeting Gemiddelde kosten uitbouw per m2*
6 m2 € 3.000 - 3.600
12 m2 € 2.150 - 3.000
15 m2 € 1.700 - 2.350

*Gemiddelde kosten zijn een schatting. Bronnen: uitbouw.com. Vraag altijd een offerte op voor actuele prijzen.

 

Goed om rekening mee te houden qua kostenplaatje!

Je kan je woninguitbouw in principe zo goedkoop of luxe maken als je wilt. We noemen een paar voorbeelden van keuzes die je kan maken om de kosten van een uitbouw te bepalen:

  • Bouwsoort: maatwerk of prefab
  • Afwerking: ga je zelf veel doen of laat je alles doen?
  • Materiaalkeuze: hout, glas of steen
  • Aannemer: zelf alles regelen en plannen of dat uit handen geven
  • Vergunningen: zo’n 2 á 3% van de totale bouwkosten

 

Een uitbouw kost wat, maar zorgt ook voor waardevermeerdering!

Natuurlijk ben je blij met een uitbouw. Maar wat ook belangrijk is: het vermeerdert de waarde van je huis vaak aanzienlijk. Extra vierkante meters “verdienen” zichzelf over het algemeen 80 tot 100% terug.

 

Hoe te betalen? Bijvoorbeeld met bouwdepot

Wil jij niet al je spaargeld inzetten voor een uitbouw? Dan kan een bouwdepot uitkomst bieden! Dit is een extra potje binnen je hypotheek waar je verbouwingskosten uit betaalt. Hierdoor hoef je je spaargeld niet aan te spreken, maar verhoog je je hypotheek. Een andere optie zonder bouwdepot is je overwaarde opnemen. Voordeel van deze laatste optie is dat je geen bonnetjes hoeft te overleggen om geld op te nemen. Dit scheelt administratief gedoe. Laat je via Promovendum goed adviseren door een onafhankelijk hypotheekadviseur!

 

Uitbouw van je woning financieren? Vraag gratis gesprek aan!

Bel 078 648 13 48 of laat hieronder je gegevens achter. Dan bekijken we samen met jou de opties. Vaak heb je op de dag zelf al een indicatie van je mogelijkheden. Jouw adviseur vergelijkt alle rentes in de markt. Het eerste gesprek is gratis!

Meer lezen? Schrijf je in!

Ontvang per e-mail het laatste nieuws, handige tips, voordelen, acties en meer!
 

Contact

Chat Bel Mail