Tesla

Wat kost een Tesla? Prijzen model 3, S, X én Y uitgelicht!

Gepubliceerd op 12-01-2023
44537 keer gelezen

Een Tesla! Daar rijdt er eentje. Je ziet ze steeds meer: elektrische auto’s. Staat hij ook op jouw verlanglijstje? Dan ben je vast benieuwd hoeveel een Tesla kost. Wij hebben de populairste nieuwe Tesla’s op een rij gezet met de prijskaartjes eraan. Let wel: wij hebben het hier over de fabrieksprijzen van modellen die nu nieuw beschikbaar zijn. Bekijk ze snel!

 

Wat kost een Tesla Model 3?

Deze auto komt in drie verschillende uitvoeringen met ieder z’n eigen prijs. De Long Range van Model 3 kost minstens 59.990 euro en de Performance is vanaf 65.990 euro verkrijgbaar. Dat is inclusief de standaard features, zoals getint glazen dak, elektrische, inklapbare en verwarmde buitenspiegels, maar exclusief de kosten om de auto rijklaar te maken.

 

Rode Tesla model 3 op de weg

Tesla Model 3

 

Goedkoopste model 3 Tesla prijs

De goedkoopste uitvoering van Tesla's Model 3 is verkrijgbaar vanaf 51.990 euro. Voor deze prijs krijg je het instapmodel van de auto zonder extra opties. Let wel: deze goedkopere uitvoering van de Model 3 Tesla heeft geen all-wheel drive, een lager bereik, een lagere topsnelheid en trekt minder snel op.

Auto icoon

Jouw Tesla voordelig verzekeren?

 

Hoe duur is een Tesla Model X?

Je rijdt vanaf 109.990 euro in de Tesla Model X (het instapmodel). Voor de Plaid-versie van Tesla’s Model X leg je minstens 143.990 euro neer. Hiervoor krijg je bij beide uitvoeringen onder andere automatisch openende en sluitende voordeuren, stoelverwarming voor iedere inzittende en een panoramische voorruit met UV- en infraroodbescherming. Uiteraard is de Tesla uitgevoerd met veel meer standaard features die zo karakteristiek zijn voor de auto.

 

Witte Tesla model X met open deuren

Tesla Model X

 

Hoe duur is een Tesla Model S?

De nieuwste versie van het instapmodel (de Long Range) van de Tesla Model S is beschikbaar vanaf 99.990 euro en is rond februari 2023 beschikbaar . Ook de Tesla Model S is in twee uitvoeringen te krijgen. Je rijdt in een Tesla S Plaid-versie vanaf 139.990 euro. Een aardige duit, maar je kan dan onder andere gebruik maken van:

  • persoonlijke bestuurdersprofielen
  • speciale functies voor wanneer 't ijskoud is buiten
  • een audiosysteem met 22 luidsprekers
  • premium connectiviteit: navigatie vanuit satellietkaarten met live verkeersweergaven

 

Rode Tesla model S op de weg

Tesla Model S

 

Wat kost een Tesla Model Y?

Model Y is de recentste toevoeging binnen het aanbod van Tesla. Dit model komt in 3 uitvoeringen: Standaard, Long Range en Performance. Het standaard Model Y is verkrijgbaar vanaf 49.990 euro. De Long Range is beschikbaar vanaf 65.990 euro en de meest luxueuze van de drie, de Performance uitvoering, wordt verkocht vanaf 70.000 euro.

 

Blauwe Tesla model Y op de weg

Tesla Model Y

 

Extra opties voor jouw Tesla

Uiteraard kan je tegen bijbetaling speciale opties aan je Tesla toevoegen om jouw smartcar extra opvallend en smart maken. Denk dan aan de autokleur (rood kost ‘t meest), speciale velgen, de kleur van je interieur en de crème de la crème van de moderne auto: een volledig zelfrijdende besturing.

 

In 2024: Tesla model 2?

Met de introductie van Model Y in 2020 is er de laatste twee jaar weinig meer veranderd in het aanbod van Tesla. Maar daar lijkt een omslag in te komen. Tesla is momenteel bezig met een Model 2: een compacte en voordeligere uitvoering. Met een lager gewicht, slimmer acties en minimale range van 400 km willen ze inspelen op behoeften in de Europese markt. Musk is van plan dit model in 2024 op de markt te brengen.

 

Tesla kopen of andere auto? Goed verzekeren!

Met een goed gevoel de weg op? Verzeker je Tesla (nieuwwaarde tot 100.000 euro) bij Promovendum! We bieden een extra lage autopremie. Dit komt doordat wij ons op hoger opgeleiden richten, een doelgroep die gemiddeld minder schade heeft. Benieuwd? Bereken jouw premie in 1 minuut. Tip: maak gebruik van onze overstapactie. Wij verlagen je huidige autopremie met 20% (zie voorwaarden). 

Onze autopremie 20% lager? 

Nooit meer iets missen?

Ontvang per e-mail het laatste nieuws, handige tips, voordelen, acties en meer!
 

Contact

Chat Bel Mail