hypotheek huis verbouwen

Waardevermeerdering door verbouwen: wat verhoogt de waarde van je huis?

Laatste update: 19 oktober 2022. Je hebt de knoop doorgehakt: je gaat je tuin aanpakken of het huis verbouwen. Wil je uiteindelijk de waarde van je woning vermeerderen? Deze klussen kan je dan het beste uitvoeren. Ook benieuwd naar hoe je je verbouwing kan financieren? Lees dan snel door!

Geen tot kleine kans op waardevermeerdering van je huis

De volgende verbouwing zorgt voor geen tot weinig waardevermeerdering van je woning. Je doet ze vooral voor jezelf, maar dat is helemaal prima!
 

Tuin stormproof

Tuinrenovatie

Je tuin is een heerlijke plek om te ontspannen. Logisch dat je wil dat die er mooi uitziet! Toch levert een tuinrenovatie amper waardevermeerdering van je huis op. Wil jij je tuin aanpakken met oog op de verkoop? Zorg dan dat je tuin er netjes en niet verwilderd uitziet. Tóch graag extra waarde uit je tuin halen? Kies ervoor om je tuin uit te breiden. Daarover later meer.

Weinig waardevermeerdering, wel veel woongenot!

Bij deze verbouwingen kan je rekenen bij verkoop rekenen op zo’n 50% van de verbouwingskosten aan waardevermeerdering van je woning. Alleen al het woonplezier dat je eruit haalt, zijn de investeringen vaak dubbel en dwars waard.

Nieuwe badkuip in luxe badkamer

Nieuwe badkamer of keuken

Het plaatsen van een nieuwe badkamer of keuken is kostbaar, maar levert je veel woonplezier op. Helaas levert het bij verkoop maximaal 50% van de verbouwingskosten op. Tóch graag de badkamer en keuken aanpakken voor waardevermeerdering van je huis? Ga dan voor een klassiek en strak ontwerp waar de eventuele kopers weinig aan hoeven te doen.

Dakkapel

Dakkapel

Ook een dakkapel kan je tot zo’n 50% van de verbouwingskosten qua waardevermeerdering van je woning opleveren. Zorg er dan voor dat de dakkapel écht zorgt voor extra ruimte, goed geïsoleerd en afgewerkt is. Het is voor eventuele waardevermeerdering door een dakkapel daarnaast belangrijk dat de dakkapel bij de stijl van het huis past.

Grote kans op waardevermeerdering van je huis

Wil jij de prijs van je woning goed opdrijven? Dan zit je met deze verbouwingen vaak wel snor qua waardevermeerdering van je huis. Daarnaast heb je er zelf natuurlijk ook gewoon veel aan!
 

Aanbouw huisrenovatie

Extra woonruimte

Of je nu extra ruimte creëert door een stuk grond bij je tuin te kopen óf er een ruimte bij te bouwen, extra woonruimte levert extra woningwaarde op. Ga je bijvoorbeeld voor een uitbouw ? Dan kan je de investeringskosten vaak met 60% tot soms wel 100% terugverdienen aan waardevermeerdering! En aangezien een uitbouw gemiddeld zo’n 50.000 euro kost, is dat zeker een fijne bijkomstigheid!

Zonnepanelen op een woonhuis

Duurzame aanpassingen

Heb jij een woning en voer je duurzame verbeteringen door? Denk aan zonnepanelen, isolatie, hr++ ramen et cetera. Dat leidt dit al gauw tot een mooie waardevermeerdering. Gemiddeld zo'n 7.000 euro (bron: Nederlandse bank). Energiezuinige woningen zijn anno 2022 zeer gewild en worden ook sneller verkocht tegen hogere prijzen. Huizenkopers letten extra op een goed energielabel, mede doordat de energieprijzen enorm gestegen zijn. Een duurzaam huis kan honderden euro's schelen op de energierekening. 

Gouden tip: financier verbouwing via je hypotheek!

Liever niet al je spaargeld inzetten voor een verbouwing? Neem dan meteen contact op met de hypotheekadviseurs via Promovendum. Want er zijn veel mogelijkheden om de verbouwingskosten via jouw hypotheek te financieren. Laat je gegeven achter of bel 078 648 13 48. Je week vaak dezelfde dag nog jouw opties!

Contact

Chat Bel Mail