Zorgpremie 2020

Wat is de zorgpremie?

De zorgpremie is het bedrag dat u maandelijks betaalt voor uw zorgverzekering. Hoe hoog uw zorgpremie in 2020 is, hangt onder andere af van de zorgverzekering die u samenstelt. Benieuwd naar onze zorgpremie? Bereken in 1 minuut.

Uw zorgpremie bestaat uit:

Basisverzekering

De basisverzekering is voor iedereen in Nederland verplicht. De inhoud is bij elke zorgverzekeraar gelijk. Maar de zorgpremie voor de basisverzekering kan flink verschillen per zorgverzekeraar!

Aanvullende verzekering

U kunt uw basisverzekering uitbreiden met een aanvullende verzekering. Bijvoorbeeld als u gebruikmaakt van fysiotherapie. De premie hiervoor wordt opgeteld bij uw basispremie.

Tandartsverzekering

Vanaf 18 jaar worden tandartskosten vrijwel nooit vergoed vanuit de basisverzekering. Daarvoor is de tandartsverzekering! De premie hiervoor wordt bij uw basispremie opgeteld.

Goed om te weten...

  • Kinderen tot 18 jaar betalen geen zorgpremie, zij zijn nog gratis meeverzekerd op de zorgpolis van hun ouders.
  • De zorgpremie kunt u maandelijks of jaarlijks betalen.
  • Verzekeraars moeten uiterlijk 12 november 2019 hun zorgpremie voor 2020 bekendmaken.

Uw zorgpremie in 2020

Wilt u volgend jaar een lagere zorgpremie? 2 opties!


1. Uw eigen risico verhogen

U kunt het verplicht eigen risico (385 euro) verhogen met maximaal 500 euro. In ruil hiervoor krijgt u korting op uw zorgpremie. Er is echter een groot risico: als u met zorgkosten te maken krijgt, betaalt u een hoge rekening. In het ergste geval in een keer 885 euro.2. Een voordelige zorgverzekering kiezen, zónder extra eigen risico!

Promovendum biedt al jaren op rij een lage zorgpremie zonder dat u uw eigen risico hoeft te verhogen. Daarnaast bent u uitgebreid verzekerd, heeft u een ruime zorgkeuze en kunt u rekenen op een uitstekende service.

Benieuwd naar uw zorgverzekering in 2020?

Elk jaar biedt Promovendum zeer uitgebreide én goede zorgverzekeringen.


Bereken premie in 1 minuut

Deze informatiepagina is zorgvuldig voor u samengesteld. Er kunnen echter geen rechten aan worden ontleend. Meer informatie vindt u in de uitgebreide voorwaarden van de zorgverzekering en studentenzorgverzekering.