Krijg ik minder vergoed als ik naar een niet-gecontracteerde zorgverlener ga?

Je mag natuurlijk zelf kiezen naar welke zorgverlener je gaat. Als je kiest voor een niet-gecontracteerde zorgverlener ontvang je een lagere vergoeding dan wanneer je naar een zorgverlener gaat waarmee wij een contract hebben.

Lagere vergoeding

Wij vergoeden dan tot 73% van het gemiddeld gecontracteerde tarief. Ga je naar een zelfstandig behandelcentrum (kliniek) dat geen contract met ons heeft? Dan vergoeden wij tot 73% van het gemiddeld gecontracteerde tarief voor zelfstandige behandelcentra. De hoogte van de meeste vergoedingen bij een niet gecontracteerde zorgaanbieder, vind je in de 'Lijst maximale vergoedingen niet-gecontracteerde zorgaanbieders' bij overige downloads.

Als er voor de behandeling geen prijs door ons is afgesproken vergoeden wij tot 73% van het vastgestelde Wmg-tarief. Dit bedrag is vastgesteld door de overheid op basis van de Wet marktordening gezondheidszorg. Gaat het om acute zorg die verleend moet worden door een niet-gecontracteerde zorgverlener en is er geen Wmg-tarief vastgesteld? Dan vergoeden wij tot het marktconforme bedrag. Dit is het bedrag dat in Nederland gebruikelijk is voor een behandeling (Besluit zorgverzekering 2.2).

Belangrijk: heb je een aanvullende verzekering met vergoeding voor alternatieve zorg? Dan moet de zorgverlener in onze Zorgzoeker staan, anders is er geen vergoeding. In de voorwaarden van de studentenzorgverzekering staat vermeld voor welke zorg er sprake moet zijn van een gecontracteerde zorgverlener.

Vind een gecontracteerde zorgverlener

Wil je naar een gecontracteerde zorgverlener? Voor jouw gemak hebben we een overzicht gemaakt van de zorgverleners bij jou in de buurt die goede zorg verlenen. Alle zorgverleners waarmee wij een contract hebben vind je in onze Zorgzoeker. Het voordeel van een gecontracteerde zorgverlener is dat wij afspraken maken met deze zorgverleners over de kwaliteit en patiƫntveiligheid. Een ander voordeel is dat de zorgverlener de rekening direct naar ons stuurt. Je hoeft de rekening dus niet vooraf zelf te betalen.

Kom je er niet uit? We kijken graag met je mee. Neem hiervoor contact met ons op via 078 648 13 00.

Was deze informatie nuttig?
Hartelijk dank voor het geven van uw feedback.
Op welke manier kunnen wij de informatie op deze pagina verbeteren?

Hartelijk dank voor uw reactie. Wij gaan onderzoeken of wij uw suggestie kunnen implementeren.

Wilt u graag een medewerker spreken, laat dan hieronder uw gegevens achter.

Naam
Telefoon
E-mail

Hartelijk dank voor uw e-mail. Wij hebben uw vraag of opmerking goed ontvangen.

Wat gaan wij nu voor u doen?

  • Wij leggen uw vraag of opmerking voor aan onze gespecialiseerde medewerkers.
  • Vervolgens nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op.
  • Hebt u tussentijds vragen? Bel: 078 648 13 00. Wij beantwoorden uw vragen direct.

Vriendelijke groet,
Uw serviceteam van Promovendum

Voordelige studentenzorgverzekering afsluiten?

Kies voor onze voordelige basisverzekering! Al klant? Tot 1 februari kun je jouw zorgverzekering wijzigen. Inloggen, wijzigen en klaar!


Bereken in 1 minuut
Meer informatie?

Je kunt de voorwaarden van onze studentenzorgverzekering eenvoudig online inzien.


Voorwaarden bekijken